Temses delegatie in China legt interessante contacten

TEMSE/CHINA – De Temsese delegatie, die afgelopen week in China Vertoefde, onder leiding van Tony Nai, zaakvoerder van De Sampan en Kaai 22, met ondermeer burgemeester Luc De Ryck (CD&V), kon een aantal interessante contacten leggen, en toffe bezoeken doen.

Maandag 25 november ging een deel van de delegatie richting Chinese Muur, ’s namiddags werd men ontvangen door de Belgische ambassadeur in China, Marc Vinck. Nog niet zo lang geleden kon hij nog de Belgische delegatie met prinses Astrid ontvangen. En nu was Temse aan de beurt.

Dinsdag stond er een lunch met de vice-burgemeester van Xuzhou, een stad met 10 miljoen inwoners, op het programma. ’s Avonds werden er contacten gelegd met de CEO van de E-Sunrise Company, een bedrijf dat wereldwijd, ook naar ons land, verscheidene soorten knoflook exporteert.
Woensdag werden een aantal bedrijven bezocht. Zo ondermeer een textielfabriek, een bedrijf dat keukens en andere meubelstukken ontwerpt en een bedrijf dat zich bezig houdt met het kweken van bloemen, vooral rozen.

Ook kon men een kijkje nemen in één van de grootste dumplingfabrieken in China. Men produceert er per dag 100 ton van het gerecht.
Ook bij ons wordt dumpling steeds populairder. daarom realiseert Tony Nai, binnenkort de grootste dumplingfabriek van Europa in Lokeren. Zijn bedoeling was dit in Temse te kunnen doen maar in de KMO zones in de gemeente was er geen plaats meer.

Donderdag was er nog een officiële verwelkoming door de burgemeester van Suqian, sinds de eerste handelsmissie, twee jaar geleden, de zusterstad van Temse. De stad is de geboorteplaats van Tony Nai.

Vrijdag en zaterdag stonden er bezoeken aan  Nanjing en Shangai op het programma.

Binnenkort bekijk je hier een ruimere fotoreportage.

Het Temsese gezelschap met de Belgische ambassadeur in China, geflankeerd door burgemeester Luc De Ryck en Tony Nai

 

Een deel van de delegatie kon (een klein stuk van) de Chinese Muur afstappen. vlnr.: Wim Van Thielen, Gert Vercouteren van Real Estate en Kurt Vermeir

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *