Voorleesweek in de bib met nieuwe voorleestent

TEMSE – Van 16 tot 24 november organiseert men ook in de bib van Temse de Voorleesweek. Daarvoor werd een nieuwe voorleestent in gebruik genomen.
Voorleesweek in de voorleestent

De nieuwe voorleestent is gemaakt door leden van de OCMW-projectgroep ‘Den Opstap’ op vraag van de Bib en de gemeentelijke dienst Onderwijs. Dit project heeft als doel om personen die leefloon genieten, via een arbeidsattitudeproject naar de arbeidsmarkt te begeleiden.

Voor deze voorleesweek hebben we de handen in elkaar gestoken met het OCMW en het Huis van het Kind”, aldus schepen Lieve Truyman (N-VA)

“Het is een hele knusse tent waarin de komende dagen heel veel gezellig in zal voorgelezen worden. Want voorlezen is heel belangrijk. Hoe vroeger we met kinderen starten om voor te lezen hoe beter dit is voor de taalontwikkeling en hoe meer de fantasie van het kind geprikkeld wordt, en hoe groter hun woordenschat wordt.

“Trouwens als dat op een vlotte manier kan gebeuren dan zijn boeken helemaal niet saai. Vandaar dat wij vanuit de bibliotheek heel wat aandacht vestigen op het voorlezen. Daarom organiseren we traditioneel om de twee weken op woensdag een voorleesuurtje. En de komende week plaatsen we dus het voorlezen elke dag in de kijker.”

Het volledige programma: Bibliotheek Temse @Facebook

De makers van de voorleestent geflankeerd door bib-schepen Lieve Truyman (N-VA) en Tineke Van Britsom (N-VA), schepen van Onderwijs

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *