Ook publiek wil op dakterras Natuurhuis

Het Temsese gemeentebestuur bekijkt vandaag de mogelijkheden om ook individuele bezoekers het Natuurhuis te laten bezoeken. Vooral het imposante dakterras, met uitzicht over het natuurgebied, zorgt voor opvallend grote interesse bij het publiek.
De opening van het Natuurhuis enkele weken geleden was een schot in de roos. Dat wakkerde meteen de interesse van wandel- en natuurliefhebbers aan, zodat het Natuurhuis wel eens een nieuwe toeristische troef kan worden voor Temse. Het ecologisch gebouw, dat kan pronken met onder meer een belevingstuin, een blotevoetenpad en een permanente expo, maakte indruk omdat het opgaat in de omgeving. Maar er is nog een bijzondere troef die het meest tot de verbeelding spreekt. Op het grote dakterras openbaart zich een immens uitzicht, waardoor de bezoeker zich in het midden van de natuur waant.

“Het uitzicht over het Gelaagpark, het natuurgebied Roomkouter en het Fort van Steendorp is adembenemend. We zijn enorm blij dat het Natuurhuis zo in de smaak valt bij het publiek”, klinkt het tevreden bij schepen van Openbaar Groen en Natuur Hugo Maes (CD&V). Maar kunnen mensen dat dakterras ook bezoeken? Als gevolg van de bijval is er heel veel interesse en daar was deels ook al rekening mee gehouden. “Het is de bedoeling dat verschillende verenigingen hier terecht kunnen. Onder meer Natuurouders, Natuurpunt Scousele en Steendorp Leefruimte. Maar ook scholen en andere groepen moet hier terecht kunnen.”

Hierover moeten uiteraard de nodige afspraken gemaakt worden en vandaag is er een bijeenkomst gepland. Daar ligt nog een onverwacht dringend punt op tafel: wat met de individuele bezoeker? Want ook mensen die niet bij een vereniging zijn aangesloten maar wel graag in de natuur wandelen, willen van het bijzondere uitzicht kunnen genieten.

Afspraak maken

“We wilden van meet af aan dat iedereen de kans zou krijgen om het Natuurhuis te bezoeken. Maar enkel op afspraak”, stelt schepen Maes. Dat betekent dat individuele bezoekers op voorhand moeten plannen, zodat op het afgesproken moment de sleutel beschikbaar is. Door de grote interesse kan het probleem ontstaan dat het in mooie weekends een over en weer geloop met de sleutel wordt, omdat meerdere mensen een bezoek willen brengen aan het Natuurhuis.
Natuurpunt Scousele en Steendorp Leefruimte. Maar ook scholen en andere groepen moet hier terecht kunnen.”

Hierover moeten uiteraard de nodige afspraken gemaakt worden en vandaag is er een bijeenkomst gepland. Daar ligt nog een onverwacht dringend punt op tafel: wat met de individuele bezoeker? Want ook mensen die niet bij een vereniging zijn aangesloten maar wel graag in de natuur wandelen, willen van het bijzondere uitzicht kunnen genieten.
Afspraak maken

“We wilden van meet af aan dat iedereen de kans zou krijgen om het Natuurhuis te bezoeken. Maar enkel op afspraak”, stelt schepen Maes. Dat betekent dat individuele bezoekers op voorhand moeten plannen, zodat op het afgesproken moment de sleutel beschikbaar is. Door de grote interesse kan het probleem ontstaan dat het in mooie weekends een over en weer geloop met de sleutel wordt, omdat meerdere mensen op bezoek willen komen.

“We bekijken wat de mogelijkheden zijn. Een aantal uren vast openen in het weekend is een mogelijkheid maar dat kan enkel als we daarvoor voldoende vrijwilligers vinden”, oppert Hugo Maes.

Bron Het Nieuwsblad/GVA – GVH

Dakterras Natuurhuis 2015
Ook individuele bezoekers willen kunnen genieten van de wijds uitzicht, over de steendorpse natuur, vanop het dakterras van het Natuurhuis. (foto: GVH)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *