Open VLD voert actie voor fietsveilig Temse

TEMSE – Onder het motto “Uw fiets, uw vrijheid” organiseerde Open Vld Temse op maandag 18 september een actiedag in het kader van de ‘Week van de Mobiliteit’.

Om de fiets en het fietsen onder de aandacht te brengen, deelde de lokale afdeling van Open Vld flyers en fietslichtjes uit aan het kruispunt van de Gasthuisstraat, De Gebroeders Van Raemdonckstraat en de Vroonhoflaan.

“Want veilig overal naartoe kunnen fietsen, betekent meer vrijheid. De auto blijft uiteraard welkom, maar we moeten de nodige aandacht hebben voor gemengd verkeer, waarin de fietser een evenwaardige bestuurder is”, stelt voorzitter Philippe Heyvaert.

“In onze gemeente werden al heel wat inspanningen geleverd om de fietsveiligheid te verhogen. Maar het moet en kan nog beter. Er zijn enkele dossiers die al te lang aanslepen, denk maar aan de onveilige situatie voor fietsers in de Hoogkamerstraat op weg van en naar Sint‐Niklaas (over E17), of wegen die niet aangepast zijn aan de hoeveelheid verkeer die ze te verwerken krijgen zoals de Gelaagstraat in Steendorp of Eigenlo op Velle. Maar ook het begin van de Veldstraat richting
Kruisstraat is een gitzwart punt.”

“We vragen aan de Temsenaren ons andere verbeterpunten aan te duiden”, geven de liberale actievoerders(*) aan. “Meer en meer inwoners nemen de fiets om zich naar het werk te verplaatsen. Dertig procent van de kinderen gaat met de fiets naar school. Uit onderzoek blijkt dat 55% van de fietsers zich in een schoolomgeving niet veilig voelen. Dat is veel te veel. Bovendien gebeuren er elke dag 22 letselongevallen met fietsers in Vlaanderen. Dat zijn er 22 te veel. Open Vld pleit daarom voor aangepaste infrastructuur en wegindeling. Ook vragen de liberalen aandacht voor goede zichtbaarheid van de zwakke gebruikers.”

“Verkeersveiligheid in de gemeente is nu, morgen én overmorgen een lokale prioriteit voor ons”, besluiten OCMW‐raadslid Heidi Bauer en ondervoorzitter Bart Van Geyt.

Meer foto’s, klik hier

Open VLD wil een fietsveiliger Temse. (vlnr): Emre Öz, Werner Van Mele, Cindy Cornet, Bart Van  Geyt, Philippe Heyvaert, Gert Poppe, Karin Deschuttere‐Vanhyfte, Karim El Bakkali, Hans Verbeke; (niet op de foto) Heidi Bauer, Neriman Görgeç en  Wim Riské. )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *