Technische dienst verhuist op termijn naar Schoenstraat

Gemeente koopt leegstaand bedrijfsgebouw in industriezone TTS
TEMSE – Het gemeentebestuur heeft een industriële site in de TTS-zone aangekocht. Een deel van de gebouwen zal omgebouwd worden voor de technische dienst. Het aangrenzende recyclagepark kan dankzij de aankoop verder uitbreiden.

De gemeentelijke technische dienst kan stilaan beginnen met afscheid nemen van de afgeleefde gebouwen op de Dacca-site in de Kasteelstraat. Het gemeentebestuur heeft loodsen aangekocht op de hoek van de Schoenstraat en Frankrijkstraat in de TTS-site. De gebouwen staan al ongeveer vier jaar leeg, en een deel ervan is zelfs nooit gebruikt geweest. Het terrein grenst zowel aan de loods van de groendienst als het MIWA-recyclagepark, wat het voor de gemeente een interessante locatie maakte om te verwerven.

“Met deze aankoop slaan we twee vliegen in één klap”, zegt bevoegd schepen voor Groendienst en Technische Dienst Hugo Maes (CD&V). “Enerzijds komen onze uitvoerende diensten op één site samen te zitten, buiten het dorpscentrum. Er kan een betere verkeersafwikkeling komen op het terrein en alle containers van de technische dienst die nu verspreid staan over het grondgebied, kunnen gecentraliseerd worden. Anderzijds zullen we een deel van de grond verkopen aan afvalintercommunale MIWA. Zo kan het recyclagepark op de huidige locatie uitgebreid worden met 1.400 vierkante meter en moeten we niet op zoek naar een andere locatie met uitbreidingsmogelijkheden.”

Voor de aankoop van de site in de Schoenstraat werd 1,75 miljoen euro euro betaald. De totale kostprijs om de gebouwen te renoveren wordt geraamd tussen anderhalf en twee miljoen euro.

“Dankzij de verkoop van de grond aan MIWA recupereren we zo’n 250.000 euro. Daarnaast kunnen we ook de huidige gronden van de technische dienst aan de Dacca-site in de Kasteelstraat verkopen. Dat is bouwgrond vlak in het dorpscentrum, dus ook daar hopen we geld mee terug te verdienen. We gaan nu samen met architecten of een studiebureau kijken hoe de aangekochte loodsen zo efficiënt mogelijk ingevuld kunnen worden.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Schepen Hugo Maes (CD&V) aan de bedrijfsgebouwen waar op termijn de Technische Dienst gehuisvest wordt

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *