38 luxeappartementen op locatie voormalige brouwerij Van Goethem

STEENDORP / TEMSE – De site in de Gelaagstraat, waar vroeger brouwerij Van Goethem gevestigd was, krijgt een nieuwe bestemming. 38 luxeappartementen worden opgetrokken op het terrein, verspreid over twee gebouwen.

De oude brouwerij Van Goethem werd in 1893 opgericht en bracht in 1950 het gekende bier Cuvée de Briqville op de markt, dat tegenwoordig gebrouwen wordt door brouwerij Van Steenberge in Ertvelde. In de jaren ‘70 werd Van Goethem een drankenhandel en werd er geen bier meer gebrouwen. Momenteel is de site niet meer dan een grote lege put. De hele brouwerij werd met de grond gelijk gemaakt en krijgt zeer binnenkort een nieuw aanzicht. Projectontwikkelaar DCA bouwt er 38 luxeappartementen. De appartementen variëren tussen twee of drie slaapkamers.

“De residentie heet toepasselijk Hoppe, dat verwijst naar de vroegere brouwerij op deze site”, zegt Sales Attendant bij DCA Jorg Belmans. “Er staan 38 nieuwbouwappartementen ingepland, verdeeld over twee gebouwen met een gemeenschappelijke binnentuin.” De komst van zoveel nieuwe inwoners van de Gelaagstraat zorgt bij de buurtbewoners wel voor enkele vragen en bezorgdheden. Zo klonken er tijdens een recent infomoment vragen over parkeermogelijkheden bij de appartementen.

“Om de Gelaagstraat niet te veel te belasten met parkeerproblemen wordt zowel in bovengrondse als ondergrondse garages voorzien”, vervolgt Belmans. “We geven de mensen de kans om beroep te doen op een persoonlijke begeleiding. We bieden vier verschillende, volledig uitgewerkte, interieurvoorstellen aan. Op basis van de smaak van de koper kunnen die zonder meerkost uitgevoerd worden.” (Bron: HN-GVA/Dieter Verschooren) 

Info: www.residentie-hoppe.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *