Wie wil getuigen, wie heeft foto’s voor film: “Temse tijdens WO II”

TEMSE – Het rijk gevulde palmares van de Waaslandse Videoclub Temse en haar leden wordt mede gekleurd door historische documentaires over Temse. Vorig jaar realiseerde Rudy Bredael de ontroerende film ‘Temse in WO I’ naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het einde van WO I.

In het zog daarvan werken Rudy Bredael en Walter Dierick aan de documentaire ‘Temse in WO II’ in het kader van de 75ste verjaardag van het einde van WO II. Zij hebben daarbij aandacht voor het dagelijkse leven tijdens de bezetting, de vliegende bommen, het einde van de oorlog en de bevrijding. Zij willen vooral ook gebruik maken van getuigenissen van overlevenden, mensen die het als volwassene of kind van nabij hebben meegemaakt. Ook foto’s en andere documentatie zijn welkom.

Langs deze weg doen de initiatiefnemers een oproep tot de bevolking.
personen die willen getuigen en/of documentatie ter beschikking hebben, kunnen contact opnemen met

Rudy Bredael, Eupenlaan 29, Temse, 0479 68 13 34, rudy.bredael@skynet.be
Walter Dierick, Oeverstraat 20, Temse, 0473 65 71 95, walter@postdata.be

Foto: (C) HLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *