Aftredend voorzitter Sociale Bouwmaatschappij ontgoocheld in de politiek

TEMSE – Volgende maand neemt Koen De Clercq afscheid als voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij Woonanker Waas. Na 12 jaar loopt zijn mandaat ten einde. Dan neemt voormalig schepen van Toerisme en Financiën Franky De Graeve (CD&V) de voorzittersstoel over. Iets wat bij De Clercq voor veel ontgoocheling zorgt, daarom neemt hij ook volledig afscheid van het politieke toneel in Temse.

“Ondanks mijn kandidatuur ben ik door het partijbestuur niet meer herkozen als voorzitter van WoonAnker Waas. Franky De Graeve, pertinent tegenstander van sociale huisvesting, heeft gemeend om recht te hebben op dat zitje om zijn verloren gegane schepenwedde te compenseren”, stelt Koen De Clercq. “Als financiële redenen de voorrang krijgen op een goede werking en een gepassioneerd voorzitter dan wenste ik mij niet langer meer te vereenzelvigen met deze partij.”

“Ik was voorzitter van CD&V-Temse tussen 2000 en 2009. Ik leidde de verkiezingscampagnes van 2006, 2012 en 2018. Ik was webmaster en beheerde daardoor website en sociale media gedurende meer dan 15 jaar. De website van CD&V-Temse was in die periode de meest actuele en meest populaire, zelfs gelauwerd door de oppositiepartijen.”

“Ik was mee de motor achter de drie edities van de quiz “De Slimste Straat van Temse”, een organisatie van CD&V-Temse.

“Al deze energie werd niet meer gehonoreerd in een mandaat. Er werd zelfs intern binnen de partij een anti-campagne opgezet tegen mij. Hierbij maak ik duidelijk waarom ik op 8 mei volledig verdwijn uit  politiek Temse. Ik ben blij deze periode af te sluiten met de beste financiële resultaten ooit voor WoonAnker Waas”, besluit De Clercq.

Burgemeester Luc De Ryck wou geen commentaar kwijt.

Koen De Clercq was 12 jaar voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *