Festivel brengt grote namen naar Temse-Velle

TEMSE – Het festivalweekend FESTIVEL, oorspronkelijk begonnen als benefiet voor de Sint-Jozefschool in Temse-Velle, pakt voor zijn tweede editie uit met wel zéér grote namen op haar programma.  Zo zijn in het laatste weekend van april onder meer Peter Van de Veire, bondscoach Roberto Martinez, DJ Mattn en Nachtwacht te zien op het podium in de grote festivaltent in de Veldstraat. De ticketverkoop is dinsdagavond van start gegaan.
Festivel is dit jaar nog grootser

FESTIVEL kende vorig jaar een zeer goede start. Verspreid over het festivalweekend waren toen een paar duizend bezoekers getuige van de eerste edities van ‘Festiquiz’, ‘Festival’ en ‘Festikids’. Gezellig feest vieren in een festivalomgeving sprak het publiek aan en daar wordt dit jaar op verder gebouwd door een groot team van vrijwilligers die in hun enthousiasme allen samen het kleine Temse-Velle voor één weekend uitbouwen tot een echte festivallocatie.

Door het succes wordt dit jaar een grotere festivaltent ingezet van 32x55m met 6 masten van bijna 20m hoog.

De organisatie ligt in de handen van de vzw FESTIVEL, voorzitter Philippe Van Robaeys : “We hebben met ons initiatief vorig jaar iets negatief willen ombouwen tot iets positief en met de hulp van ondermeer 120 vrijwilligers, vele sponsors en de buurt zijn we daar meer dan in geslaagd. De toon werd daarmee gezet, daar willen we nu op verder bouwen door een festivalweekend aan te bieden met voor ieder wat wils.”

Info en Tickets: www.festivel.be

 

Klik voor het volledige artikel hieronder door

Op vrijdag 26 april de 2e editie van de Festiquiz

vrijdagavond 26 april is er de tweede Festiquiz, een ludieke quiz waarbij deelnemen en plezier maken belangrijker is dan winnen. Presentator is opnieuw Peter Van de Veire, de bekende radio- en tv-duivel-doet-al die donderdag nog de gastheer was bij de uitreiking van de MIA-awards op Eén. Bijkomend leuk detail voor de deelnemers aan Festiquiz is dat hun quizmaster recent ook officieel ‘dé Slimste Mens ter Wereld’ werd, een uitdaging dus hoewel ook nu de klemtoon bij Festiquiz zal liggen op plezier maken.

“Bij de eerste editie was de quiz in een snel tempo uitverkocht met maar liefst 100 ploegen van 5 deelnemers, dit jaar wordt de capaciteit uitgebreid om nog meer ploegen te kunnen verwelkomen bij deze mega-ludieke-quiz”, zegt organisator Philippe Van Robaeys.

Op zaterdag 27 april komt er met Festisport een nieuwe activiteit bij op FESTIVEL van 11u tot 16u. In het thema van ‘sport, spel en amusement voor iedereen’ zullen ontspannen bewegen en teamverband centraal staan op het festivalterrein. Eregast is dan niemand minder dan de bondscoach van onze nationale voetbalploeg de Rode Duivels, Roberto Martinez. Hij zal aanwezig zijn tijdens Festisport en afsluitend op het podium spreken over zijn ervaringen als coach van grote teams en voetbalsterren.

Roberto Martinez

“Roberto Martinez is immers niet enkel een succesvolle toptrainer met als voorlopig hoogtepunt een derde plaats op het recente WK voetbal met onze Rode Duivels, hij is ook een zeer charismatisch figuur die op een boeiende en inspirerende manier zijn inzichten kan delen. Hij zal dit doen in gesprek met Ruben Van Gucht, de VRT-journalist en Sporza-presentator.” weet Philippe Van Robaeys.

“We willen Festisport laagdrempelig houden, de toegang is dan ook gratis. Sportverenigingen en clubs die willen meewerken aan Festisport door de bezoekers op een eenvoudige leuke manier te laten kennis maken met hun sport kunnen zich aanmelden bij ons via mail naar info@festivel.be Die clubs kunnen net als alle bezoekers ook met teams deelnemen in teamverband aan een ‘spel zonder grenzen’. Iedereen die graag de uitdaging aanneemt om met buren, collega’s, familie, jeugdbeweging of vrienden hieraan deel te nemen is welkom. Voorafgaand aan het ‘spel zonder grenzen’ zijn dezelfde attracties individueel voor ieder toegankelijk.”

Eveneens op zaterdag 27 april is er van 18u tot 03u het Festival met 9 Belgische top-DJ’s. Gert, de huis-DJ van FESTIVEL bijt de spits af om 18u, gevolgd door talent van eigen bodem Maori die ondertussen al tal van binnen- en buitenlandse festivalpodia betrad.

Ook Sven Ornelis is weer van de partij op Festival

Om 20u is er Studio Brussel-legende Dirk Stoops, de man achter ‘De Afrekening’ en ‘Was het nu ’70, ’80 of ’90’.

Hij wordt om 21u afgelost door een andere radio-legende, Joe-presentator en sfeermaker Sven Ornelis.

Daarna een jongere maar minstens zo beruchte Studio Brussel-presentator en DJ, Gunther D.

Om 23u is het DJ-duo Partyshakerz te gast, waarna DJ F.R.A.N.K. om middernacht overneemt.

Om 1 uur staat Mattn aan de draaitafels, Anouk Matton of sinds anderhalf jaar ook ‘Mevrouw Dimitri Vegas’ is de hoogste nieuwkomer in de DJ Top-100 ter wereld.

Afsluiten doet opnieuw de legende van de retro, DJ Ghost.

Organisator Philippe Van Robaeys : “Alle DJ’s zijn één voor één echte sfeerbrengers en daar is het ons om te doen. Meer dan de helft van onze DJ’s draait jaarlijks op Tomorrowland, twee van hen zelfs op de Mainstage daar, en dat wil iets zeggen. De sfeer en beleving staan centraal voor ons Festival. Naast het muzikale besteden we dit jaar dan ook meer aandacht aan het culinaire gedeelte van ons festival, zo wordt vooraf de mogelijkheid geboden via een voordelig combi-ticket in voorverkoop om naast de muziek ook te genieten van een walking dinner met warm buffet voor alle bezoekers”.

Afsluiten doet FESTIVEL op zondag opnieuw met Festikids, een programma voor de jongste festivalbezoekers en hun families.

Festikids dit jaar met o.m. Maya De Bij en Nachtwacht

“Er wordt voorzien in een uitgebreide kinderanimatie voor alle leeftijden binnen en buiten de festivaltent. Ook hier is de mogelijkheid tot een combiticket in voorverkoop om te lunchen onder de middag”, stelt Van Robaeys. “Presentator van Festikids is niemand minder dan Tomas De Soete. Te gast bij hem op het podium onder meer Maya de Bij, het immer vrolijke bijtje waarvan de avonturen momenteel ook in de bioscoop te volgen zijn in de film ‘De Honingspelen’. Maya danst met de kids de Maya-dans en maakt tijd voor een ‘meet and greet’ met haar fans. Zeppe en Zikki zijn ook van de partij, de behoedzame zebra en de hyperactieve schildpad zijn het uithangbord naar kinderen toe van de campagnes voor verkeersveiligheid.

DJ Gert, Splash Kinderdisco en DJ F.R.A.N.K. brengen de kids tussendoor helemaal in de festivalsfeer klinkt het bij Philippe Van Robaeys. “De meest populaire groep bij de Vlaamse jeugd zijn momenteel ongetwijfeld de leden van de Nachtwacht. Getuige daarvan recent nog hun succes in de bioscoop met ‘De Poort der Zielen’ en hun triomftocht bij de uitreiking van de Gouden K’s door Ketnet in het Sportpaleis. We zijn vanuit de organisatie dan ook blij de helden Vladimir, Wilko en Keeling te verwelkomen op het podium van FESTIVEL alsook voor een ‘meet and greet’.”

FESTIVEL 26-27-28 APRIL 2019
Vrijdag 26 april : Festiquiz – Deuren 19u – Quiz 20u
Zaterdag 27 april : Festisport – 11u-16u
Zaterdag 27 april : Festival : 18u-03u
Zondag 28 april : Festikids – 12u-17u

2 gedachtes over “Festivel brengt grote namen naar Temse-Velle”

  1. Beste,

    graag hadden wij onze foodtruck ingeschreven om deel te nemen aan temse velle

    kan u mij gegevens doorsturen aub ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *