Wijnproeverij in oude vierkantshoeve

TEMSE- Exclusieve wijnen proeven in een knusse omgeving: dat is het opzet van The Wine Barn. De wijnproeverij opende afgelopen weekend in de verbouwde vierkantshoeve van Nicolas Bolsens op de hoek van de Hoogkamerstraat en de Grote Dweersstraat.

“We wonen in een deel van de boerderij, die we met hulp van mijn vader Wilfried hebben opgeknapt. Eén zijde van de hoeve is ingericht als proefruimte. Daar kunnen maximum twintig mensen allerlei wijnen proeven die je niet snel in de buurt vindt. De stiefvader van mijn vriendin, Kurt Teugels, is de wijnspecialist. Ik zorg als hobbykok voor passende gerechten bij de juiste wijnen. We focussen op wijn uit Zuid-Afrika, Portugal en Spanje en willen ook duidelijk maken dat je niet per se een peperdure wijn nodig hebt om een lekker gerecht klaar te maken.”

Als het concept aanslaat, droomt Nicolas ervan om te verhuizen naar de overkant van de binnenkoer, waar nog een grote schuur leegstaat. “Daar is wel nog veel werk aan. We houden het nu bewust nog kleinschalig. Wie wil komen proeven, kan hier enkel op afspraak terecht. Dat kan zowel voor families als groepen of teambuilding. We willen binnenkort ook cursussen rond wijn aanbieden met behulp van ervaren sommeliers. Zo kunnen wijnliefhebbers hun kennis op een aangename manier bijspijkeren.”

The Wine Barn opende zondag de deuren voor het publiek. Meer info of een afspraak maken kan via de Facebookpagina ‘The Wine Barn – Temse’.
(Bron+foto: HN/Mattias Goossens)

Nicolas Bolsens: “Goede wijn hoeft niet altijd peperduur te zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *