Toeristisch seizoen officieel geopend

In de feestzaal van het oud-gemeentehuis werd het toeristisch seizoen 2015 officieel ingeluid.

Rita Heerwegh, voorzitter van Toerisme Temse mocht het geheel in goede banen leiden. schepen van Toerisme Franky De Graeve (CD&V) lichte hoogtepunten uit het toeristisch seizoen toe. Er was ook een filmpje te bekijken over de historiek van de Wilforkaai. Een realisatie van Hugo Bredael van de Waaslandse Videoclub Temse.

Het renovatiedossier voor de Wilfordkaai zit in de lift.
‘In januari werd de overeenkomst getekend tussen Waterwegen & Zeekanaal en de privé-investeerders’, aldus Franky De Graeve. Nog voor de zomer worden de plannen bekend gemaakt waarna de administratieve molen kan draaien. Als alles meezit zou de nieuwe Wilfordkaai tegen de zomer van 2016 een feit moeten zijn.’

Burgemeester Luc De Ryck (Cd&V) interviewde kort enkele hoofdrolspelers uit het toeristisch seizoen.

Zo ondermeer Lievezn Muesen, voorzitter van erfgoedvereniging  Op Stoapel, striptekenaar Luc Martens, die een strip ontwierp over de draak Fretalop, Romain Van Hautekerke, voorzitter van de beheerraad van het Gemeentemuseum, die meer uitleg gaf over het nieuwe boek over de burcht en het kasteel van Temse en Vera Van Bouwel, zaakvoerster van een nieuwe Bed & Breakfast in de Fonteinstraat.

Ondertussen zijn er in groot-Temse al 8 B&B’s en 2 hotels.

Ook Johannes Thuy kwam aan het woord.
Hij wordt de nieuwe beiaardier van Temse in opvolging van Jos d’Hollander. 

Hij studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (B), en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (B). H

Joannes Thuy was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en even lang Senior Producer en Projectleider bij de Belgische Radio & TV. Als Muziektherapeut werkte hij in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas (BE). Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel). Thuy was lange tijd Gastprofessor aan de Universiteit Gent (B) waar hij in de Vakgroep Communicatiewetenschappen o.m. Filmmuziek en Audio-Visuele Beroepstechnieken doceerde. Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek.

Opening Toeristisch seizoen 2015
Burgemeester, schepenen en genodigden/geinterviewden bij de opening van het toeristisch seizoen 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *