De Zaat Klinkt elk jaar beter

Organisatie doet oproep naar extra vrijwilligers

TEMSE – Voor de vijfde keer organiseert de Zaat Klinkt een nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van de site. Meer dan 200 aanwezigen genoten van een gezellig samenzijn in salons Den Oever.

‘Zaat’, streektaal voor ‘scheepswerf’, blijft in Temse ook na de verdwijning van de Boelwerf een gangbare term. Niet alleen het gemeentelijk administratief centrum en de hele voormalige Boelsite heten officieel ‘De Zaat’, ook feestelijkheden kozen voor het traditionele begrip. In navolging van het oldtimerspektakel ‘De Zaat raast’ en (het intussen ter ziele gegane) ‘De Zaat blaast’ is er sinds 2014 ook ‘De Zaat klinkt’, de nieuwjaarsreceptie, waarop alle bewoners van de site welkom zijn. Het gebeuren werd al op verschillende plaatsen georganiseerd, ook op een boot. Dit jaar werd voor het eerst geopteerd voor Salons Den Oever. Het feest – met dit jaar meer dan 200 aanwezigen – was een succes over de hele lijn.

Burgemeester Luc De Ryck sprak een korte feestrede uit, waarbij hij op het uitzonderlijke karakter van het initiatief wees en hulde bracht aan de organisatoren. Hij maakte ook melding van de voortreffelijke brochure, die door het comité was uitgegeven.

De organisatie deed ook een oproep naar jong bloed.
“De eerste jaren waren we men een 20-tal vrijwilligers om deze nieuwjaarsreceptie te organiseren”, aldus Danielle Dupont. “Nu nog slechts met acht. We hebben nood aan extra vrijwilligers willen we dit gezellig samen zijn ook volgend jaar nog te kunnen organiseren.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *