Politiezone houdt extra controles van fietsverlichting

TEMSE/KRUIBEKE – Tot eind januari 2018 zal de lokale politie Kruibeke-Temse extra controles houden op de fietsverlichting.
Zorg dat je gezien wordt !!!

“We stellen vast dat toch nog veel fietsers, zonder of met slecht werkende verlichting, fietsen op de weg”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Zo brengen ze zichzelf en anderen in gevaar. Ook willen we een oproep doen aan de ouders van schoolgaande jeugd om ervoor te zorgen dat hun kinderen veilig op de fiets naar school gaan. Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.”

Er zullen voor de schoolgaande jeugd specifieke controles gehouden worden zowel in de omgeving van de scholen (in Temse en Kruibeke) als op de verbindingswegen. De overtreder (12 – 16 jarige) zal een jongeren PV ontvangen. Dit houdt in dat men een verkeersles zal moeten komen volgen. Meerderjarigen krijgen een onmiddellijk inning van 58 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *