Minister Ben Weyts opent Nieuwe Steenweg (N41) in Elversele

ELVERSELE – De herinrichting van de N41 tussen Steenweg Hulst-Lessen en de tunnel in de Dorpstraat in Elversele zit erop. De gloednieuwe N41 met ventwegen, dubbelrichtingsfietspaden en fietstunnel zijn afgewerkt en open voor gebruik. Bij de eerste gebruikers waren Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) en burgemeester van Temse Luc De Ryck (CD&V). Zij fietsten samen met leerlingen van de basisschool in Elversele over de nieuwe fietssnelweg.

Ben Weyts: “De langverwachte metamorfose van de N41 is een feit. “

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Weyts: “De langverwachte metamorfose van de N41 in Temse is een feit. Een forse investering in de veiligheid en het comfort van alle weggebruikers. Veel aandacht ging in dit project terecht naar de fietsers. Met de doortrekking van de fietssnelweg tot in Dendermonde in 2018, gaan we verder op dit elan.”

Burgemeester van Temse, Luc De Ryck: “De eerste decennia van de 21ste eeuw kleuren Elversele. In 2004 werd de Duivenhoek-tunnel geopend. De ingebruikname van de vernieuwde en uitgebreide wegen betekenen een wezenlijke opwaardering voor àlle gebruikers.”

Investering in veiligheid, vlot verkeer en milieu
De Vlaamse overheid, Rio-pact en de gemeente Temse investeerden samen 5.5 miljoen euro in meer veiligheid en vlotter verkeer voor alle weggebruikers én een gescheiden rioleringsstelsel.

Naast de N41 zijn twee nieuwe ventwegen aangelegd, samen goed voor ongeveer 4 km ventweg. Zo rijdt het tragere, lokale verkeer apart van het doorgaande verkeer op de N41. Dat is een pak veiliger omdat gevaarlijke linksafbewegingen definitief verleden tijd zijn. Ze zorgen ook voor vlotter verkeer op de N41 zelf.

Langs beide ventwegen is zowat vier kilometer dubbelrichtingsfietspad aangelegd met in het midden een fietstunnel onder de N41 (10 m lang en 5 m breed) die beide fietspaden met elkaar verbindt.

Onder de ventwegen ligt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel. Dit bestaat uit 4.6 km. riolering voor afvalwater en 1.7 km voor regenwater. Regenwater wordt immers zo veel mogelijk gebufferd in open grachten.
Een 150-tal nieuwe bomen zorgen voor de groene toets langs de weg.

Aanleg fietssnelweg langs N41 tot Dendermonde in 2018
Ook in 2018 blijft de Vlaamse overheid investeren in veilig fietsen langs de N41. Begin volgend jaar start AWV met de aanleg van een kleine 7 km. fietspaden langs de N41 in Temse, Hamme en Dendermonde. Na dit project zal de fietssnelweg tussen Dendermonde en Sint-Niklaas een feit zijn. Daarnaast omvat dit project de herinrichting van vijf kruispunten in Hamme, de heraanleg van het wegdek van de N41 zelf en de sanering van de bruggen over de Durme en de Schelde. Deze werken gaan in het voorjaar van 2018 van start.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *