Veel belangstelling voor concert mobiele beiaard op Velle

TEMSE-VELLE – Voor het derde beiaardconcert van deze zomer verhuisde de cultuurdienst naar Temse-Velle. In de schaduw van de kerk konden beiaardiers Jos D’Hollander en Joannes Thuy zich uitleven op de mobiele beiaard van de stad Praag.
Beiaardier Johannes Thuy bespeelde afwisselend met Jos ‘D Hollander de mobiele beiaard

Dit afwisselend met een concert van amusementsorkest Amor uit Steendorp. Naar goede gewoonte werd de avond ingeluid met een trompettensonnerie van de trompettisten van Amor.
Voor aanvang van het muzikale gedeelte konden de vele aanwezigen genieten van een spektakel door de vendelzwaaiers van KLJ Velle.

Deze mobiele beiaard is de enige in West-Europa en één van de grootste van de wereld. De beiaard omvat 57 klokken met een totaal gewicht van 12.000 kilogram. De grootste klok heeft een gewicht van 860 kilogram, de kleinste van 5 kilogram. Alle klokken samen wegen 4.450 kilogram.

De mobiele beiaard is een Europees project om beiaardmuziek bekend te maken bij het grote publiek.
Zo trekt men Europa rond met het mobiele vehikel.
Dinsdagnamiddag stond het nog op het domein van WZC Poldervliet in Kruibeke waar Johannes Thuy een concert gaf voor de rusthuisbewoners en andere belangstellenden. Komend weekend kan men de beiaard spotten aan de Belgische kust in Nieuwpoort.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *