Voetbedevaart Wegom op Pinkstermaandag met meer dan 100 bedevaarders

TEMSE – Op Pinkstermaandag 5 juni kon men weer de voetbedevaart de Wegom meestappen. Meer dan 100 bedevaarders waren op de afspraak bij het vertrek om 4.30 uur, op de Markt.

Driemaal per jaar kan men in Temse deelnemen aan Wegom, een bedevaart ter ere van de Heilige Amelberga. De Wegom is een voetbedevaart die de deelnemers langs acht Amelbergakapellen en één kapelletje ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën voert.

Deze bedevaart, langs de grenzen van de vroegere parochie Temse, die georganiseerd wordt door de Amelbergagilde, gaat uit op de zaterdagmiddag voor Pinksteren, op Pinkstermaandag (om 4u30 ’s morgens) en op de zaterdagmiddag voor de laatste zondag van september. Het vertrekpunt van de bedevaart is telkens het marktplein van Temse. Enkel op Pinkstermaandag worden de relikwieën van de Heilige Amelberga meegedragen.

Meer dan 100 bedevaarders waren op Pinkstermaandag 5 juni 2017 in alle vroegte op de afspraak voor de 23 kilometer lange tocht. Waarbij men ongeveer op de helft van het traject boterhammen en koffie aangeboden krijgt om de innerlijke mens te versterken. Het laatste deel van de voettocht, van aan het laatste kapelletje aan de Fonteinstraat ging in processie, begeleid door kerkelijke hoogheden, Harmonie Orkest Temse en supporters richting Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *