Fietsersbond geeft applaus en ruimt zwerfvuil op

TEMSE – Tijdens de applausdag  voor fietsers gaf Fietsersbond Temse afgelopen week ook een open doekje voor het geplande nieuwe fietspad naar Sint-Niklaas.
fietsersbond_applausdag_2017_2
De fietsers richting Scheldebrug werden luid aangemoedigd

De Fietsersbond zette gisterochtend applausteams in aan de Temsese Scheldebrug en aan de Parklaan in Sint-Niklaas, om alle fietsers die passeerden luid aan te moedigen. “Een veilige fietsroute naar school is bijzonder belangrijk. Eens de Scheldebrug over zien de jongelui die in Bornem naar school gaan geen auto meer tot aan de schoolpoort. De tweede locatie waar we afwisselend een applausteam hebben, is het kruispunt van de N16 en de Hoogkamerstraat. Daar is er eindelijk goed nieuws en dat was nodig want de huidige route is een marteling voor de vele Temsese jongelui die elke dag naar scholenstad Sint-Niklaas fietsen. Tussen Hoogkamerstraat in Temse en Damstraat in Sint-Niklaas komt er voor het eerst een degelijke en veilige fietsverbinding. Dat is een applaus waard”, meent André Verheyen, voorzitter van Fietsersbond Temse.

De plannen bevinden zich volgens de Sint-Niklase schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) in een cruciale fase. “Volgende maand valt de beslissing of we gaan voor fietspaden in enkele richting of een fietspad in dubbele richting. We bekijken ook de impact van de ontsluiting van industriezone TTS voor vrachtverkeer. De budgetten voor het hele traject tussen Damstraat en Hoogkamerstraat zijn gepland en het nieuwe fietspad is uiterlijk in 2018 klaar”, vertelt schepen Hanssens.

Onlangs ging naar jaarlijkse gewoonte een team van Fietsersbond Temse zwerfvuil opruimen langsheen de fietspaden.

We waren amper met zijn zessen, maar we hebben toch ons best gedaan en zo veel mogelijk zwerfvuil opgeruimd langs de fietspaden van de Gasthuisstraat, de Doornstraat, de Hoogkamerstraat en Cauwerburg”, aldus secretaris Jozef Van Breuseghem.

Bron: GVA/HN – Guy Van Vliet

Zwerfvuilactie Fietsersbond 2017
Fietsersbonnd Temse ruimde weer zwerfvuil op langsheen de fietspaden. De vrijwilligers werden vooraf aangemoedigd door schepen van Milieu Franky De Graeve (CD&V)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *