“Borstelwagen ingezet om veiligheid van de kinderen te waarborgen”

TEMSE/STEENDORP – Schepen van Leefmilieu Franky de Graeve (CD&V) gaf aan onze redactie tekst en uitleg over het inzetten van de borstelwagen, vrijdagvoormiddag 24 februari in de Gelaagstraat in Steendorp, enkele luttele uren voor de kindercarnavalsstoet door de centrumstraten trok.

Dit kreeg heel wat kritiek op de sociale media. Een bewoner had een foto genomen van de veegwagen en op Facebook geplaatst, met de reactie: “Dees kunde ni menen! Komen ze de goten kuisen voor carnaval”

Onlangs schroefde het gemeentebestuur het confetti-verbod terug dat men had uitgevaardigd omdat twee keer de borstelwagen inzetten te duur was.

“Een vrachtwagen geladen met kiezelsteentjes had in de Gelaagstraat een deeltje van zijn lading verloren”, klinkt het bij schepen Franky De Graeve (CD&V) “Omdat ‘enkele uren later de kindercarnavalstoet langs daar moest passeren beslisten onze diensten om niks aan het toeval over te laten. Omdat de veiligheid van de kinderen de hoogste prioriteit is, beslisten ze om vrijdagvoormiddag de borstelwagen in te zetten. Zodat de kinderen veilig en wel carnaval konden vieren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *