Confetti wél toegelaten voor carnavalstoeten van scholen

Schepencollege komt terug op eerdere beslissing
TEMSE – Het schepencollege heeft het confetti-verbod voor het kindercarnaval in groot-Temse teruggedraaid. Vooral in Steendorp was er heel wat protest tegen het verbod.

“Onlangs besliste het schepencollege het gebruik van confetti niet meer toe te laten voor de carnavalstoeten, op de openbare weg, georganiseerd door scholen”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Tegen deze beslissing kwam heel wat protest. Als gevolg daarvan kwam het college op zijn beslissing terug en zette het licht opnieuw op groen voor het gebruik van confetti.

“Het was gemeenteraadslid en fervent carnavaliste Sylvia Rombaut (Vlaams Belang) die een schriftelijke vraag over het verbod indiende voor de agenda van het schepencollege van maandag 13 februari.

“En het heeft geholpen”, glundert Rombaut. “We zijn blij dat het bestuur zijn mening heeft herzien en dat ik kon helpen.”

Natasja De Jonghe organiseerde met gelijkgestemden zondag nog een protestactie en voorzitter Marc Ost van het carnavalcomité Orde van de Baksteen kaartte het verbod vorige zaterdag nog aan tijdens de aanstelling van de prins carnaval in Temse.

“Aan iedereen die enigszins heeft geholpen door de Facebook-pagina te liken, en/of door te delen, bedankt allemaal!”, postte Sylvia Rombaut nog op de sociale media.

Kindercarnaval Steendorp 2016
Gemeentebestuur herziet eerder beslissing: confetti mag opnieuw tijdens kindercarnavalstoeten in groot-Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *