Vriendenkring jeugdhuis ’t Broebelken schenkt 4000 euro aan goed doel

TEMSE – De heropflakkering, met een feestweekend eind november, van Jeugdclub Broebelke, dé place to be in de jaren ’70 voor de Temsese jeugd, bracht maar liefst 4000 euro op. Een bedrag dat, zoals eerder bekend gemaakt, integraal geschonken wordt aan een goed doel.

“Na alle kosten betaald te hebben kwamen we uit op een eindbedrag van 3.943,54 euro”, vertelt Rudy Bredael. “Maar samen met onze vriendenkring hebben we nog wat kleingeld bijéén gelegd om er een ronde som van te maken. Dat bedrag gaan we via de Koning Boudewijnstichting overdragen aan Villa Vief.

Villa Vief vzw is een woonproject in Lokeren, opgericht door een aantal ouders van kinderen met een matig verstandelijke beperking. Het doel is om er voor te zorgen dat de kinderen in een eigen huis met de nodige begeleiding zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Ook jongeren uit Temse kunnen er terecht.

“Het was met zeer veel plezier dat we een ouderwetse fuif organiseerden, die een gevolg was van het boek dat we schreven over de geschiedenis van onze jeugdclub”, stelt mede-organisator Dirk Lauwers. “Onze vriendenkring van ’t Broebelken meende dat we de opbrengst van de fuif aan een goed doel moesten schenken. En dat is Villa Vief geworden.”

“Met dit initiatief is er door vriendenkring van ’t Broebelke de voorbije maanden op een uitzonderlijke wijze geschiedenis geschreven”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Wat het initiatief extra markant maakt is dat de organisatie de opbrengst niet voor zichzelf hield, om later nog andere initiatieven op poten te zetten, maar schenkt aan een goed doel. Dit illustreert de sociale reflex die ’t Broebelke altijd heeft gehad.”

De verantwoordelijken van Villa Vief voelden zich de koning te rijk dat de opbrengst naar hun project gaat.

“We willen de organisatie bedanken omdat men ons project uitkoos”, klinkt het bij Patrick uit Temse.” Bedankt om aan een Temsenaar te denken wiens zoon begeleiding krijgt, weliswaar buiten Temse, bij Villa Vief in Lokeren.”

cheque-jeugdhuis-broebelke-2016_2
De vriendenkring van ’t Broebelken: Werner Maerevoet, Eric Westerlinck, Dirk Lauwers en Rudy Bredael samen met verantwoordelijken en jongeren van Villa Vief en burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *