Bewoners Hoogkamerstraat dienen klachtenherinnering in bij schepen van Mobiliteit

TEMSE – De inwoners van de Hoogkamerstraat dienden een klachtherinnering in bij de schepen van Mobiliteit. Een ongeval in hun straat het voorbije weekend was de spreekwoordelijke druppel.

Een ongeval in de Hoogkamerstraat het voorbije weekend vormde voor een delegatie van bewoners van de straat maandagavond 26 september een extra ondersteuning van hun argumenten, toen ze voor het begin van de gemeenteraad, een klachtenherinnering overhandigden aan schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

De bewoners hekelen het feit dat ze in toenemende mate geplaagd worden door zwaar verkeer in hun straat, die gelegen is tussen het centrum van Temse en de N16. Onder meer verkeer van en naar de KMO-zone op De Zaat verloopt via de Hoogkamerstraat. Volgens de bewoners zorgt dat voor een jaarlijkse toename van het vrachtwagenverkeer met 2 procent, terwijl ze vinden dat de straat al overbelast is.

“Onze bedoeling is dat men de plannen uit 2001 opnieuw bovenhaalt, die gewag maakten van een bijkomende ontsluiting van De Zaat naar het E17-N16 complex. In het mobiliteitsplan van 2011 werd het plan met de bedoeling om de leefbaarheid van de kernen te bewaren, afgevoerd. Als men in 2001 al ‘Leefbaarheid van de kernen behouden’ formuleerde, wist men toen al goed genoeg dat er in de toekomst problemen zouden ontstaan op vlak van mobiliteit door de ontwikkeling van De Zaat. Al jaren steekt het gemeentebestuur zijn kop in het zand en zijn de belangrijkste invalswegen, de Hoogkamerstaat in Temse en de Heymanstraat in Tielrode, het grootste slachtoffer van deze kortzichtige politiek”, klonk het namens de bewoners bij Leefbaar Temse.

Bron: HN, GVH

klachtenherinnering-leefbaar-temse-26-09-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *