“Marc Sleen is nog altijd welkom in Temse”

Catharina Kochuyt, echtgenote van gewezen striptekenaar Marc Sleen, eregast bij voorstelling luxe Nero albums
TEMSE – In de feestzaal van de gemeentehuis organiseerde de culturele vereniging Spirit, in samenwerking met het gemeentebestuur, de voorstelling van een luxe album van twee Nero strips. In het kader van Temse stripgemeente geniet de publicatie van luxe-albums ook in 2016 nog bijzondere aandacht.
spirit_raoul_catharina_2016
Voorzitter Spirit Raoul De Graeve samen met Catharina Kochuyt, echtgenote van Marc Sleen bij zijn borstbeeld van kunstenaar Peter Vermeulen, met het luxe-album en de brochure ‘Marc Sleen en Temse’.

Deze nieuwe uitgave is meteen de 31ste in de rij op het strippalmares van Spirit.

Het is een album in twee versies, een luxe – en een superdeluxe editie, met twee Nero-verhalen: Prinses Lovely, origineel uit 1973, en De mosterd van Abraham, een Nerostrip die dateert uit 1974.

Naast de uitgave van de luxe albums werd er ook een gratis brochure uitgegeven over de band van Marc Sleen met Temse.
“Heel wat Temsenaars zullen zich afvragen of er zoveel banden bestaan tussen Marc Sleen en Temse, en inderdaad die zijn er”, klonk het bij burgemeester Luc De Ryck.

De brochure is gratis te verkrijgen in het kantoor van Toerisme, aan het loket van AC De Zaat, in de bib en in het Gemeentemuseum.

Eregast op de voorstelling was Catharina Kochuyt, de 30 jaar jongere echtgenote van Ridder Marc Sleen (94).

“Jaren geleden was Marc van plan om naar de kaai in Temse te verhuizen”, verklapte Kochuyt. ” Maar een eerlijke inwoner van Temse waarschuwde hem voor een bepaalde geurhinder die van de overkant van de Schelde kwam. Als dat gebeurd was dan zou er nu geen sprake geweest zijn van 217 Nero albums, Petoetje en Petatje, Piet Fluwijn en Bolleke, De Lustige Kapoentjes, de natuurdocumentaires en ga zo maar door. Omdat hij dan enkel naar de skyline van de Schelde zou getuurd hebben en gefascineerd zou geweest zijn door de schepen die voorbij kwamen.”

“U bent zo vriendelijk om te zeggen dat de geur van de Schelde van de overkant kwam”, lachte De Ryck even later. “in de jaren ’60 was er inderdaad heel wat vervuiling. De Schelde is ondertussen aanzienlijk verproperd en de geur is al 20 jaar verdwenen. Marc is nog altijd welkom in Temse.”

Info luxe-albums: Lutgarde De Graeve, 03/771 02 55, lutgarde.degraeve@telenet.be

luxe-editie: 250 exemplaren, formaat 26 x 34 cm, zwartwituitgave, hardcover in kleur, linnen rug, gekartonneerd, elk album is genummerd, prijs: 55 euro

superluxe-editie: 80 exemplaren, fluwelen omslag, elk album is genummerd (Romeinse cijfers), enkel te verkrijgen als men ook een gewone luxe-editie aankoopt, prijs: 80 euro.

Op beide uitgaven kan ingetekend worden via IBAN: BE41-7370-0542-8710 van de Culturele Vereniging Spirit.

Meer foto’s, klik hier

dsc_0414
Statiefoto: Leden van Spirit met eregaste Catharina Kochuyt, burgemeester Luc De Ryck (CD&V), Koen De Jonghe (N-VA), voorzitter van de gemeenteraad, en diverse andere gasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *