Vierde editie van de Kleinijge Feesten in natuurpark Roomkouter in Steendorp

Samen met de Feesten op het natuurdomein ook de tiende jubileumeditie van Temse loopt naar de Marathon
kleinijge-feesten-2014_01
Tijdens de Kleinijge Feesten kunnen de kinderen zich onder meer uitleven op een hindernissenparcours
STEENDORP – Komende zondag 18 september vinden op het natuurdomein Roomkouter in Steendorp voor de vierde maal de ‘Kleineige Feesten’ plaats. ‘Kleineig’ is een feest voor jong en oud en wordt om de twee jaar georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met tal van lokale (natuur)-verenigingen. Samen met de feesten organiseert de Sportdienst ook de vernieuwde versie van het loopevenement Temse loopt naar de Marathon.

De eerste editie vond plaats in september 2010 in navolging van de realisatie van een duurzaam kleinijge-feesten-2016_01landschapsherstel van de voormalige kleigroeves op het domein Roomkouter. Dit gebied is uitgegroeid tot een waardevol toeristisch, ecologisch, passief recreatief natuurgebied.

Tussen 13.00 en 19.00 uur worden onder meer geleide wandelingen naar het fort georganiseerd en kan men infostanden bezoeken over natuurprojecten Op het domein staat een groot natuurterras waar de bezoekers een drankje en hapje kunnen nuttigen. Ondertussen zorgen twee kleinkunstmuziekanten uit Temse en een orgelmuzikant voor de muzikale omlijsting.

Voor de kinderen en jongeren staat er ook heel wat op het programma. Zij kunnen doorlopend deelnemen aan de verschillende activiteiten verzorgd door de natuurouders van Temse-Kruibeke, natuurpunt Scousele en Scoutsgroep Sint-Jan uit Steendorp. Deze vereniging zal een spectaculaire hindernissenparcours ineenknutselen. Er staan ook enkele volkspelen klaar zoals een ballen- en een viskraam. Traditioneel wordt een springkasteel opgesteld.

Om 16.00 uur wordt voor de tweede maal een touwtrekkerstornooi georganiseerd. Teams (categorie heren en dames), die uit 4 personen bestaan, strijden voor een plaats op het podium. Om 18.00 uur volgt de prijsuitreiking. Indien men wenst deel te nemen met familieleden, collega’s, vrienden, buren, vereniging,… kan men zich inschrijven via de gemeentelijke milieudienst (tel: 03 710 12 31 of mail: milieu@temse.be).

Het natuurdomein Roomkouter ligt in Steendorp en is te bereiken via de ingang langs de Kapelstraat 170 te Steendorp. De inkom alsook alle activiteiten zijn GRATIS!

Voor de eerste keer wordt samen met de Kleinijge Feesten ook ‘Temse Loopt naar de Marathon’ in het natuurpark georganiseerd. Naar aanleiding van de tiende jubileumeditie staat dit sportevenement ook in een nieuw kleedje en kreeg het een nieuwe naam: Briqville Classic…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *