100 jaar Roald Dahl in de bibliotheek van Temse

Ook  in Temse viert men in september 100 jaar Roald Dahl met een programma voor jong en oud in de bib.
TEMSE – Honderd jaar geleden werd Roald Dahl geboren en nog steeds spreken onvergetelijke verhalen zoals ‘Matilda’, ‘de Grote Vriendelijke Reus’ (GVR) of ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ heel wat kinderen en volwassenen aan. De Wase bibliotheken vieren deze honderdste verjaardag met een heleboel activiteiten.

De bibliotheek van Temse trapte 100 jaar Roald Dahl af met een heuse feestzondag op 4 september. En daar hoorde een feestelijk vertelmoment bij waarop de sympathieke, griezelige of magische personages van Roald Dahl niet mochten ontbreken. Vertelster Hilde Rogge zorgde voor de nodige sfeer en spanning alsof Roald Dahl er zelf een beetje bij was.

Aansluitend op dit vertelmoment huldigden men de Roald Dahl-boekenkast in.  Leerlingen uit Temse van het 7de specialisatiejaar winkelbeheer en etalage aan het Lyceum aan de Stroom richtten een themakast in rond het werk van Roald Dahl. Het resultaat werd op zondag 4 september officieel ingehuldigd door schepen Lieve Truyman (N-VA).

Daarna volgde een receptie met blauwe blubbers, Willy Wonka-snoepjes en opstijglimonade.

Extra activiteiten

Alle kinderen van Temse kunnen op woensdag 7 september in de bibliotheek Gouden Tickets komen zoeken en maken kans om een bijzondere Roald Dahl-prijs te winnen. (vanaf 14.00u).

– Voor kinderen tussen 5 en 10 jaar die verzot zijn op griezelen en die hun eigen droombokaal willen maken, organiseert de bibliotheek op woensdag 14 september een speciaal voorleesuurtje rond Roald Dahl (van 14.00u tot 15.00u).

– Heel de maand september loopt een Roald Dahl-tekenactie. Kinderen die de bib versieren met een mooie tekening ontvangen een leuke prijs.

Meer foto’s, klik hier

Schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) (midden) mocht in de bib de Roald Dahl-kast onthullen. Geflankeerd door bibliothecaresse Marijke Dierckx, lerares en directie van Lyceum aan de Stroom en vertelster Hilde Rogge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *