Olympiër Dennis Goossens in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur

TEMSE/ELVERSELE – Naar aanleiding van de sterke prestatie op de jongste Olympische Spelen in Rio werd Elverselenaar Dennis Goossens (22) letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.

De turner haalde in Rio een achtste plaats. Geen Belg deed hem dat ooit voor in een toestelfinale.
“Het was onze bedoeling om deze huldiging te combineren met het huldigingsmoment vorige week in Waasmunster maar omdat dan op de kaai het evenement Temse in de Wolken doorging was dit niet mogelijk”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

Naast leden van het schepencollege, gemeenteraadsleden, leden van de Sportraad en familie waren er tijdens de huldiging ook nog 2 special guests aanwezig.

DSC_0339[1]
Dennis Goossens met de Temsese turniconen Willy Van Wauwe en Jef Weyn

“We hebben in Temse een rijke geschiedenis van turnen”, stelde burgemeester Luc De Ryck. “De oudste turnvereniging van Temse is Rust Roest, werd opgericht in 1887 en bestaat nog altijd. Daarom hebben we 2 bijzondere gasten uitgenodigd uit het Temsese turnmidden. Jef Weyn (86) was lid van Willen Is Kunnen en meermaals Belgisch kampioen. Hij wordt beschouwd als de beste turner in de geschiedenis van Temse.”
Daarnaast was ook Willy Van Wauwe (94) aanwezig. Ondanks zijn gezegende leeftijd is hij nog altijd trainer bij turnvereniging Rust Roest.

De Wase olympiër kreeg tal van attenties en werd geïnterviewd door de burgemeester.

Daarin kwamen we te weten dat Dennis eigenlijk op 7-jarige leeftijd opgemerkt werd op het springkasteel tijdens Vestjeskermis in Waasmunster, door trainers van turnkring De Kerels.
“Dat was eigenlijk het begin van mijn turncarriëre”, stelt Goossens.
De rest is een lang succesverhaal geworden met de Olympische finale in Rio als voorlopig hoogtepunt.

Luc De Ryck feliciteerde Dennis en zijn ouders en zei uit te kijken naar de Olympische Spelen van 2020. “Dan zullen we u verwelkomen met een gouden medaille en drinken we enkel nog champagne.”
Dennis zelf zei dat hij nog niet aan de top van zijn kunnen staat. “Normaal gezien moet ik binnen vier jaar nog beter kunnen.”

Meer foto’s, klik hier

DSC_0334
Dennis Goossens met zijn ouders geflankeerd door burgemeester Luc De Ryck, schepenen, gemeenteraadsleden, leden van de Sportraad, en turniconen Willy Van Wauwe & Jef Weyn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *