Jiepie wil waanzin van deze tijd een halt toeroepen

 Slager doet oproep om foto’s of selfie’s aan nieuw spandoek op sociale media te plaatsen
TEMSE – Eens te meer verbaast de officieuze stadsdichter Jean-Pierre Smet, (Jie-Pie), als een pallieter de inwoners van Temse met zijn nieuwe project.
“Een spandoek met de slogan: ‘Het Sleutelwoord is Harmonie’ zal de komende weken overal in de omgeving van Temse tijdelijk een plaatsje krijgen als blikvanger voor de lokale inwoners.

“Dit om de bewustwording en het doel van het woord “Harmonie” kracht bij te zetten”, stelt Jiepie “Het wapenschild van Temse is ostentatief gebruikt om de schreeuw naar een vreedzame samenleving te benadrukken want verdraagzaamheid begint naast je deur, in je straat, in je gemeente. Het is een schreeuw om de turbulente waanzin van deze tijd een halt toe te roepen.
We hebben het geluk in eigen handen, laat het niet als zand door onze vingers glijden, ban afgunst en jaloersheid, toon respect voor elkaar en reik elkaar de hand, stop de vaak door vooroordelen gestuurde verdeeldheid, maar vooral begin eerst met naar jezelf te wijzen
we moeten samenleven in harmonie, het begint hier, nu , naast elkaar, op dit plekje, en waarom niet Temse als symbool en voorbeeld van verdraagzaamheid stellen. Mijn twee maanden durende actie zal plaats vinden in Groot-Temse op een steeds wisselende locatie. Temse doen bruisen met originele initiatieven zal altijd mijn drijfveer blijven.”

Jiepie doet hier ook een oproep naar de inwoners:
“Het zou leuk zijn foto’s of selfie’s van jezelf of samen met gelijkgestemden, met het spandoek op de achtergrond, te posten op jouw tijdlijn van Facebook of andere sociale media (Twitter, Instagram enz…), met de hashtag ‘#HarmonieTemse’, als stil protest”, klinkt het.

“De weg naar verdraagzaamheid, ongeacht huidskleur, seksuele geaardheid, politieke strekking of godsdienstovertuiging, begint bij jezelf, naast je deur, in je straat, in onze gemeente. Laat verdeeldheid niet zegevieren. Respecteer elkaar. Schenk onze kinderen een waardige toekomst. Laat ons samenleven in harmonie.”

Sleutelwoord_Harmonie_Jiepie 2016
Jean-Pierre Smet wil een poging doen om de inwoners van groot-Temse in harmonie te laten samenleven dankzij zijn nieuw project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *