Nablijven of woensdagnamiddag ook naar school ? Graag !

TEMSE – Kinderen die in het nieuwe schooljaar met plezier op woensdagnamiddag naar school gaan of ’s avonds met de glimlach nablijven: het kan in Temse dankzij de nieuwe subsidies voor plezante activiteiten in het kader van Brede School.

Het Temsese gemeentebestuur stelt in totaal een bedrag van 5.000 euro ter beschikking voor scholen die buiten de schooluren vrijetijdsactiviteiten organiseren. Met 4.500 euro gaat het grootste bedrag naar Basisschool De Wijsneus in de Eupenlaan.

“We merken dat verscheidenen activiteiten lang niet voor iedereen bereikbaar zijn. Er zijn niet altijd voldoende centen of nieuwe mensen vinden de weg niet. Met ons project ‘Naar school op woensdagnamiddag’ willen we aantonen dat er heel wat activiteiten mogelijk zijn in de vrije tijd die niet veel geld kosten. En meteen proberen we ook de buurt te betrekken”, stelt Nick Janssens van De Wijsneus.

“Vijf woensdagnamiddagen openen we onze school voor gratis activiteiten en een open café voor ouders en buurtbewoners. Op het programma staan onder meer knutselateliers, workshops zumba, sportinitiaties en een muzikale workshop van jeugdensemble HOT. Op die manier zorgen we voor een aanbod van gratis en laagdrempelige activiteiten voor de kinderen, de buurt en andere mensen die daar behoefte aan hebben.”

De Vierklaver in de Azalealaan krijgt een bedrag van 500 euro. “In De Vierklaver gaan we sabelschermen aanbieden aan de leerlingen van de basis- en de middenschool. We starten pas een kwartier na het einde van de lesuren, zodat kinderen van andere scholen ook kunnen deelnemen. Op die manier willen we niet alleen deze sport promoten, maar leerlingen er in het algemeen toe aanzetten om een gezonde levensstijl aan te nemen. Nu een Belgische schermer deelnam aan de Olympische Spelen, staat de sport meteen extra in de belangstelling”, zegt Mirella De Rechter van De Vierklaver.

Beide scholen zijn heel tevreden met de subsidies. “Als school beschikken we niet over de middelen om zoiets zelf te betalen.” De projecten gaan eind september van start, als het begin van het schooljaar verteerd is.

Bron: HN/GVV

Geert Vandersickel 01 09 2016
Op de foto: Nick Janssens (directeur De Wijsneus) / schepen van integratie Lieve Truyman (n-va) / Mirella De Rechter (directrice De Vierklaver) / schepen van onderwijs Geert Vandersickel (n-va) / achteraan links ook nog Hans Verbeke (rechtstaand armen gekruist) van de dienst onderwijs en integratie en Sofie Van Ranst (roze T-shirt) van onderwijsopbouwwerk (ocmw Temse).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *