Laatste editie van de Parkfeesten met massa volk

“Na drie jaar zijn de feesten een volwaardig evenement binnen de gemeente”
TEMSE – De Parkfeesten eindigden woensdag 3 augustus in schoonheid. Net voor de optredens begonnen, verdween de regen als sneeuw voor de zon. De Muziekband ‘In Your Honor, een tribute band van de Foo Fighters werd, net zoals vorig jaar, fel gesmaakt door de aanwezigen. Als afsluiter van de feesten bracht Herman Brys met zijn Nederlandstalige coverband 50 Tinten Brijs, de grote massa naar het Scheldepark. Na enkele jaren lijken de Parkfeesten toch enige naambekendheid vergaard te hebben.

“Inwoners uit Temse en daarbuiten beginnen de Parkfeesten nu toch wel stilaan te kennen als een volwaardig festivalletje in Temse”, stelt presentator en verantwoordelijke Nicola De Cock. “Dergelijk evenement heeft enkele jaren de tijd nodig om voldoende naambekendheid en publiciteit te vergaren. Ik denk dat we kunnen zeggen dat de Parkfeesten na drie jaar zijn uitgegroeid tot een zeer mooi, gezellig en volwaardig evenement binnen de gemeente”.

Ook dit jaar werd het evenement mogelijk dankzij de samenwerking van een volledig team. Naast de diverse gemeentelijke diensten zorgde Oxfam Temse wekelijks voor hapjes en coctails tijdens het evenement.

“Dit jaar waren het vier mooie edities met telkens opnieuw zeer veel belangstelling. Dit dankzij de toch wel mooie namen op de affiche en de regen die op de juiste momenten wegbleef”.
Nicola De Cock

Met een gemiddelde opkomst van ruim 500 mensen, lijkt de huidige locatie bij momenten al wat klein te worden.

“Deze locatie wordt mogelijk nog unieker met de komst van een mooi zwembadcomplex”, stelt De Cock. “Gelukkig is het Scheldepark groot genoeg en zijn er nog voldoende opties voor de toekomst. Hopelijk kunnen de Parkfeesten volgend jaar ook gewoon weer doorgaan. (Red.: Begin 2017 begint de bouw van het nieuwe zwembad) Daarvoor zullen we eerst nog eens rond de tafel zitten met enkele bevoegde personen. Ik hoor mensen vaak zeggen dat er weinig te doen is in Temse, maar als ik naar het aanbod van de voorbije maanden kijk op vlak van jeugd, sport en cultuur, mag men als inwoner van Temse zeker niet klagen. Er waren ook amper klachten van buurtbewoners, waarvoor dank. We hadden ook maar twee noemenswaardige incidenten: Een meisje dat op haar rug was gevallen door het natte gras en een medewerker die zijn vinger tussen een vat bier had gedraaid”.

Naar jaarlijkse gewoonte starten, na de parkfeesten, vanaf volgende week op woensdag de Summerjams in JOC De Nartist.

“Wie nog drankbonnetjes heeft van de Parkfeesten kan deze tussen 19u00 en 21u00 gebruiken tijdens de Summerjam”, weet Nicola De Cock. “Ondertussen zijn er in augustus elke dinsdagavond beiaardconcerten op de Markt van Temse, is er op 13 augustus ‘Steendorp Zomert’, in de Kapelstraat, en op het einde van deze maand is het alweer tijd voor de kers op de taart : Temse in de Wolken”.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0933
50 Tinten Brijs lokte als afsluiter van de Parkfeesten 2016 veel volk naar het Scheldepark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *