Gerard Vercauteren vereeuwigd in bellemanboek

TEMSE – Onlangs verscheen t.g.v. het 25-jarig bestaan van de vereniging van stads- en dorpsomroepers van Nederland (EVSDON) het boek ‘Hoort, zegt het voort…’. Gerard Vercauteren, de alom bekende bellenman van Temse, is de enige Vlaamse bellenman die in het boek is opgenomen.

De bijdrage over Gerard, geïllustreerd met 6 foto’s, beschrijft zijn ‘leven en werk’ en omvat ook de promotieroep die hij hanteert bij ontvangsten van groepen toeristen. De bijdrage is van de hand van burgemeester Luc De Ryck.

Gerard Vercauteren (°Temse, 11 juni 1944) is bellenman sinds 1998. Hij is lid van de Eerste Vereniging van Stads- en Dorpsomroepers van Nederland en The Ancient Honourable Guild of Town Criers. Hij nam al talrijke malen deel aan wereld-, Europese en nationale kampioenschappen en is regerend kampioen van Zeeuws-Vlaanderen. Als ‘Gezel van de Wase Raap’ maakt hij deel uit van – wat heet – de toeristische adel van het Waasland. Voor Temse is Gerard meer dan een belleman, hij is een toeristische ambassadeur.

DSC_0041

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *