De weergoden zorgen voor buitengewoon succesvolle Buitenspeeldag

TEMSE – Net zoals vorig jaar konden kinderen zich woensdag uitleven tijdens de Buitenspeeldag in het Sportcentrum Fernand Schuerman in Temse. Een organisatie van de gemeentelijke Jeugd – Sport – en Integratiedienst.

Zowat 300 kinderen van 0 tot 12 jaar konden een namiddagje buitenspelen. Ze konden deelnemen aan een workshop Afrikaanse drum, wobbelturnen of skaten. Talrijke activiteiten zoals petanque en hindernissenparcours werden door de vrijwilligers van de speelpleinwerking in goede banen geleid. Wie het rustiger aan wou doen, kon terecht in het leeshoekje van de bibliotheek.

Grote opkomst


Ook schepen van jeugd Tineke Van Britsom (N-VA) genoot met dochtertje Teddie (4) van de Buitenspeeldag.

“Het was een goede zet om vorig jaar de Buitenspeeldag te verhuizen van de lokatie van de Speelpleinwerking in de Gasthuisstraat naar het Sportcentrum Fernand Schuerman”, klinkt het bij de schepen. “Hier hebben we veel meer ruimte om alles te organiseren.”


Ramadan

“Deze dag is ook ideaal om de kinderen van het scherm weg te halen en een namiddagje te laten buitenspelen”, zegt ze. “Het is een buitengewoon succes dit jaar. En we hadden geluk met het weer, op deze waarschijnlijk enige mooie dag van de week.”

De dienst Integratie droeg ook zijn steentje bij in de organisatie.

“We zijn heel tevreden met de opkomst vandaag. Het evenement valt midden in de ramadan. Ik vreesde voor een mindere opkomst uit de moslimgemeenschap maar die was onterecht”, aldus Semra Badas van Integratiedienst.

Meer foto’s, klik hier

Schepen Tineke Van Britsom (l) en Semra Badas van Integratiedienst
waren erg blij met de grote opkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *