Toerisme Temse opende toeristisch seizoen 2023

TEMSE – Zaterdag 4 Maart vond de opening van het toeristisch seizoen plaats in de feestzaal van het Gemeentehuis. Een honderdtal genodigden werden verwelkomd door bellenman Bart Heynderickx.

De aanwezigen werden verwelkomd door Belleman Bart Heynderickx
die dit jaar zijn ‘houten’ jubileum (5 jaar) viert als gemeentelijk omroeper.

Daarna kregen de aanwezigen toelichting over de toeristische hoogtepunten voor komend seizoen met Rita Heerwegh, voorzitter van Toerisme Temse en schepen van Feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V).

Gedurende de avond werden een aantal ‘jubilarissen‘ in de kijker geplaatst.

‘Temse tussen de Torens’

Zo is Bart Heynderickx 5 jaar aan de slag als belleman. Voorafgaand aan de plechtigheid werd ook de nieuwe gemeentelijke luchtballon tentoongesteld op de Markt.

Er was ook nieuws over de tweede editie van Temse tussen de Torens, het laatste weekend van augustus.

Dat weekend meert ook de mijnenveger Bernisse aan in Temse. Het schip werd 70 jaar geleden gebouwd op de Boelwerf. Trouwens er is dat weekend nog meer feest, met de viering van 5 jaar Reus Gerard Den Belleman.

Een briljanten jubileum valt de gemeentelijke hostessen te beurt. “Zij zijn al 65 jaar een vaste waarde in Temse”, aldus Rita Heerwegh, voorzitter van Toerisme Temse.

‘Tien Sleutelplekjes tot Geluk’

Het is dit jaar ook 120 jaar geleden dat begonnen werd met de bouw van het gemeentehuis op de Markt. Dit dus in 1903 in opdracht van toenmalig burgemeester Dionysius Andries.

Ook in deelgemeente Elversele wordt er dit jaar gefeest. In het eerste weekend van september wordt de 900ste verjaardag van het dorp herdacht.
Dit jaar zullen heel wat lokale verenigingen meewerken aan dit jubileum.

Tenslotte stelde Toerisme Temse ook een nieuw initiatief voor: ‘Tien Sleutelplekjes tot Geluk’. Op deze plekjes kan men even stilstaan om te mijmeren.

Meer info en bijzonderheden over de diverse activiteiten, evenementen en jubilea in 2023 leest u de komende dagen en weken hier via uw favoriete online-krant.

Het bestuur van Toerisme Temse samen met burgemeester Hugo Maes, ereburgemeester Luc De Ryck, schepenen, gemeentelijke mandatarissen, beiaardier Joannes Thuy,
sprekers diensthoofd Toerisme Lore Baeck, ballonvaarder Koen De Jonghe, en gemeentelijke hostess Nele De Ryck.
Het bestuur van Toerisme Temse met voorzitter Rita Heerwegh (midden vooraan)
en belleman Bart Heynderickx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *