Bib wordt tijdens de Jeugdboekenmaand ‘Plek van Geluk’

TEMSE – Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart organiseert de Bibliotheek van Temse een goed gevuld programma voor kinderen en jongeren. Starten doen we met de Feestzondag op zondag 5 maart. Nadien kan je nog een ganse maand genieten van leuke activiteiten, allemaal in het thema ‘Geluk’.

Feestzondag 5 maart

De Bibliotheek start de Jeugdboekenmaand met een heuse feestzondag. “Voor de jongste bezoekers is er die dag een mini-musical rond de boekjes van Rikki”, vertelt schepen Lieve Truyman. “Maar kinderen kunnen die dag ook vlaggen maken, boekentips delen, hun eigen geluksstenen ontwerpen of smullen van hapjes en drankjes.” Alle activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Deel boekentips en grabbel naar geluk

Na die feestzondag staat er nog heel wat op het programma in maart. “Zo kan je op woensdag 15 maart met boren, hamers en nagels aan de slag om je eigen gelukbord te maken”, zegt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “Op woensdag 29 maart kan je een lichtgevende dromenvanger maken. Ook onze Voorleeshelden zijn van de partij met voorleesmomenten op 1 en 19 maart. Daarnaast kunnen kinderen de ganse maand boekentips delen met elkaar via onze Gelukboom. Wie een boekentip inlevert, mag naar geluk grabbelen in de grabbelton.”

Ruim programma voor scholen

De Jeugdboekenmaand is elk jaar een hoogtepunt in de scholenwerking van de Bibliotheek. “Ook dit jaar zijn er weer auteurslezingen, workshops en voorstellingen voor elk leerjaar. Een programma dat in trek blijft bij de scholen, want alle klasactiviteiten zijn volzet”, besluit schepen Truyman.

Ontdek alles over de Jeugdboekenmaand in Temse op: temse.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

Bibliothecaris Jeroen De Lathouwer (rechts) en schepen Lieve Truyman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *