Bart De Groep behaalde gouden medaille met bloedvleugelparkiet op WK in Italië

Vogelliefhebber kreeg de hobby bijna met de paplepel ingegoten

TEMSE – Temse is sinds begin dit jaar een wereldkampioen rijker. Bart de Groep, aangesloten bij vogelvereniging De Sneeuwgors, won na goud op het Belgisch kampioenschap eind vorig jaar, het wereldkampioenschap in het Italiaanse Napels met één van zijn bloedvleugelparkieten.

Bart is net zoals zijn vader Jean-Pierre aangesloten bij vogelclub De Sneeuwgors in Temse.

“Het Belgisch kampioenschap ging door in Putte op 16 december en Bart behaalde er vier gouden medailles. Ook twee andere leden van de Temsese vogelclub behaalden daar Belgisch goud namelijk Yarne Noens en Dylan Van Bogaert.

Met één zijn winnaars gingen Bart naar het wereldkampioenschap in het Italiaanse Napels op 20 januari waar hij goud won”, glundert Jean-Pierre De Groep. “Hij is hier heel fier over.”

Jaarlijkse traditie

“Hij heeft de vogelhobby bijna met de paplepel meegekregen”, klinkt het. “Bart is op heel jonge leeftijd gestart met het houden van kanaries in een kleine volière in onze tuin, op de leeftijd van 10 jaar schat ik. De hobby heeft zich met de jaren steeds uitgebreid. Momenteel hebben we geen kanaries meer maar nu ligt onze focus volledig op parkieten. Op dit moment hebben we ongeveer 120 parkieten (agaporniden, valkparkieten, bloedvleugelparkieten en elegantparkieten.)”

“Rond de leeftijd van 18 jaar zijn we lid geworden van de vogelclub De Sneeuwgors te Temse waar we tot op heden nog steeds lid zijn”, klinkt het. “Meerdere malen per jaar doen we mee aan tentoonstellingen in onze regio. Ook het Belgisch kampioenschap is een jaarlijkse traditie. Nu we goud behaalde op het Belgisch kampioenschap met onze bloedvleugelparkiet en hierover zeer fier waren was het dan ook de ideale moment om deel te nemen aan het wereldkampioenschap te Napels.”

En de rest is geschiedenis…

Tijdens het Belgisch kampioenschap eind vorig jaar behaalden drie leden van de Sneeuwgors een gouden medaille. vlnr.: Yarne Noens, Bart De Groep, Dylan Van Bogaert
Kers op de taart was de gouden medaille van Bart de Groep op het wereldkampioenschap in Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *