Rode Kruis ontvangen op de vooravond van de Week van de Vrijwilliger

Rode Kruis, ook in Temse een onmisbare schakel in het gemeenschapsleven

TEMSE – Op de vooravond van de week van de vrijwilliger ontving burgemeester Hugo Maes de nieuwe voorzitter Dennis De Meirleir samen met Dirk Van Beem en Bart Heyndrickx. Deze twee laatsten hebben al 40 jaar als actief medewerker op de teller. Hiervoor ontvingen ze de legpenning Koningin Elisabeth van België.

Het Rode Kruis (RK) is uiterst belangrijk, zowel wereldwijd als plaatselijk. Een sterker voorbeeld dan de verschrikkingen in het geteisterde Turkije en Syrië is nauwelijks denkbaar. Maar ook plaatselijk is het een onmisbare schakel in het gemeenschapsleven, in vreugde (evenementen, wedstrijden…) en leed (ongevallen, rampen…).

In Temse ging het RK van start in 1934 op initiatief van burgemeester-Boelbaas Frans Boel.

Temsenaar Bart Heyndrickx begon zijn lange Rode Kruisloopbaan in 1981. Hij volgde toen de cursus Helper in de afdeling Moerbeke – Wachtebeke om er in 1982 hulpverlener te worden. Hij bleef in deze afdeling actief tot 1985. Dat jaar verlegde hij zijn hulpdienst activiteiten naar afdeling Sint – Niklaas tot 1991.

Het was toen al zeer duidelijk dat Bart iemand was met een Hulpdienstvisie, al wist toen nog niemand in welke richting Bart zou evolueren.

Recent koos Bart voor Rode Kruisafdeling Hamme, Meteen zijn tweede Rode Kruis-thuis. Sinds 2017 is hij Rode Kruislesgever in Hamme Instructeur hulpdienst en werkt hij natuurlijk verder mee als hulpverlener. Onlangs ging hij ook van start met de opleiding D.G.H. (dringende geneeskundige hulpverlening).

Burgemeester Hugo Maes geflankeerd door vrijwilligers Bart Hendrickx en Dirk Van Beem en voorzitter Dennis De Meirleir

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *