De Temsese bib krijgt 60 prentenboeken om kinderen te helpen bij leesstart

TEMSE – De Bibliotheek van Temse kreeg onlangs 60 prentenboeken van BIB! BIB! BIB! HOERA!, een initiatief dat ontstond voor de Warmste Week 2021. Inwoner Marie De Vos illustreerde de 5 prentenboeken uit de reeks Noor.

Carita en Livia De Vos zijn de drijvende kracht achter BIB! BIB! BIB! HOERA! Zij werken als logopedisten in BuBaO De Vinderij in Lokeren.

“We waren al lang op zoek naar een manier om onze leerlingen met een verstandelijke beperking, leerlingen met een andere thuistaal, kansarme leerlingen… te helpen bij de leesstart”, vertellen Carita en Livia.

“De eerste plannen werden gemaakt en in 2021 werd ons project BIB! BIB! BIB! HOERA! geselecteerd voor de Warmste Week. Zo konden we, dankzij de steun van de Warmste Week en de Koning Boudewijnstichting, een reeks mooi geïllustreerde prentenboekjes uitwerken met tekst ondersteund door beeldschrift.”

Twaalf zeer gemotiveerde illustratoren boden zich aan om de 60 prentenboekjes vrijwillig te illustreren.

“Marie De Vos uit Temse was één van de illustratoren. Zij illustreerde de 5 prentenboekjes uit de reeks Noor. Dat maakt ons extra fier om deze boeken in onze Bib te verwelkomen”, geeft schepen voor Cultuur Lieve Truyman aan.

“Al sinds ik een klein kind was, is het mijn droom om illustrator van kinderboeken te worden. Ik volgde kunsthumaniora en sta net aan het begin van de opleiding Visual Design in Luca Gent. Ik heb nog veel te leren, maar dankzij dit mooi project zette ik de eerste stappen naar mijn grote droom”, stelt Marie De Vos.

Men kan de prentenboeken in de bibliotheek ontlenen. Een deel van de prentenboeken wordt geschonken aan de centrumscholen in Temse om zo kinderen met een andere thuistaal een fijne leesstart te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *