Culturele Vereniging Spirit bestaat 40 jaar

TEMSE – Op zaterdag 28 februari vierde de Culturele Vereniging Spirit haar 40ste verjaardag.

Dit ging gepaard met een feestmaal, waarop het woord werd gevoerd door de twee leden die onafgebroken sinds de stichting lid zijn gebleven: voorzitter Raoul De Graeve en ereburgemeester Luc De Ryck, beiden eerder dit jaar ook gelauwerd als de ‘eredekens’ van de Orde van de Strip.

Spirit heeft in de voorbije decennia een nieuwe wind laten waaien in het verenigingsleven van Temse. Haar palmares wordt gekruid met een grote variatie aan culturele activiteiten, waarbij de realisaties i.v.m. de strip de absolute hoofdrol spelen. Dankzij Spirit – en de samenwerking met het Gemeentebestuur – is Temse uitgegroeid tot Vlaanderens stripgemeente bij uitstek.

In mei wordt de historiek van Spirit in boekvorm uitgegeven. Het redactieteam dat zich daarover ontfermt bestaat uit Luc De Ryck, Sascha Van Laeken en Raoul De Graeve.

Het bestuur van Culturele Vereniging Spirit (boven)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *