Carnavalisten kunnen opnieuw uitkijken naar volwaardig carnavalsseizoen

TEMSE – Ook in Temse werd het carnavalsseizoen 2023 afgetrapt. Met een kroegentocht langsheen diverse horecazaken in Temse-centrum, met start en aankomst in prinsenlokaal de Gulden Cop, kunnen de carnavalisten weer uitkijken naar een nieuwe volwaardige carnavalsviering tijdens het weekend van 12 maart 2023.

Prins carnaval Lili I, die tijdens de voorbije coronajaren de scepter zwaaide, blijft ook in 2023 aan boord als Prins carnaval. (In Temse blijft de naamgeving ‘Prins’, ook al is dit een vrouw red.). Dit omdat ze door de coronapandemie geen volwaardige prins kon zijn, wegens geen carnavalsstoet, en omdat ze daarom nu opnieuw de kans krijgt om het carnaval te regeren tijdens een volwaardig carnavalsseizoen.

Het is weer uitkijken…

De fuifnummers konden feesten tot in de vroege uurtjes.

Begin volgend jaar wordt er een boek voorgesteld, op initiatief van het Gemeentelijk Carnaval Comité (GCT) , met daarin de rijke geschiedenis van Temse carnaval onder de titel : ‘4×11 jaar Temse carnaval’. Binnenkort meer daarover bij uw favoriete online-krant.

Jaarorde Steendorp

Ook in Steendorp werd het carnavalseizoen opgestart. Dit vrijdag met een ‘Bal Populaire’ in café Ter Dycke. Daar werd ook de nieuwe jaarorde van het comité voorgesteld.

“De jaarorde is gebaseerd op het hoofd van Reus Keizer Karel I, een ontwerp van Jo Bocklandt”, klinkt het bij het comité. “Reus Keizer Karel I werd op 3 september 2022 1×11 jaar. In carnavalmiddens een jubileum. Het komende jaar zullen we dit dan ook vieren. We plannen later in 2023 ook nog een heus jubileumfeest te organiseren.”

Prins Lili I kan weer een volwaardig carnavalsseizoen regeren in 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *