Temse herdacht gesneuvelden

TEMSE – Naar aanleiding van Wapenstilstand werden er in de centrumgemeente en de deelgemeenten plechtige herdenkingsdiensten georganiseerd. Wij ging de sfeer opsnuiven in Steendorp, Temse en Tielrode.

Aan het momument in de Sterstraat in Steendorp legde schepen Wim Van Rossen (Open VLD) vrijdag in naam van het lokaal bestuur, een bloemenkrans neer. Er werd een minuut stilte gehouden en één van de muzikanten van de plaatselijke harmonie blies ook de Last Post.

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Temse centrum was er een viering met aansluitend dodenappel en uitvoering van het Belgisch volkslied en het Lied van de Vlaamse Gemeenschap. Nadien werden de verantwoordelijken van politie, brandweer, Rode Kruis en andere verenigingen ontvangen in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Ook in de kerk in Tielrode was er een viering en herdenking ter gelegenheid van Wapenstilstand. Burgemeester Hugo Maes legde achteraan in de kerk een bloemenkrans neer. Er waren ook heel wat kinderen aanwezig bij de viering. Aansluitend was er de uitvoering van het Belgisch volkslied en het Lied van de Vlaamse Gemeenschap.

Ook het Amerikaanse volkslied werd gespeelt door muzikanten van Harmonie Orkest Temse. Dit omdat er tijdens de tweede wereldoorlog een Amerikaans vliegtuig werd neergehaald boven Tielrode. Daarvoor wordt er volgend jaar en monument opgericht in de Hogenakkerstraat.

Meer foto’s Tielrode, klik hier
Meer foto’s Temse, klik hier
Meer foto’s Steendorp, klik hier

Herdenking Steendorp
Genodigden werden ontvangen het oud-gemeentehuis
Ook in Tielrode was er een herdenkingsviering

Een gedachte over “Temse herdacht gesneuvelden”

  1. Met oprechte dank en respect aan alle aanwezigen aan het Gedenkteken “De Zerk” ter gelegenheid van 11 november – Wapenstilstandsherdenking @ Steendorp
    Maar tot mijn grootste verbazing en schande (zie foto’s: editie Temse @ Steendorp) , is dit nu echt tevéél gevraagd Gemeente Temse voor het Gedenkteken te onderhouden zelfs al was het maar 1x per jaar op 11 november aub …of ben ik alléén die het onkruid daar ziet groeien !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *