Kinderen lezen voortaan alle nieuwtjes van de gemeente in de vernieuwde Pretgazet

TEMSE – Na twee jaar pauze is de Pretgazet helemaal terug: in een handiger formaat, frisse lay-out en met de beleving van kinderen extra in de kijker. De Pretgazet is de kinderkrant van Lokaal Bestuur Temse en bundelt het gemeentelijk aanbod voor kinderen tot 12 jaar. De gazet wordt verdeeld via de scholen.

De krant werd voor het eerst uitgegeven op 19 september 2010 en bleef 10 jaar lang een vertrouwd informatiekanaal voor ouders en kinderen.
Kinderen kozen mee de lay-out Door de coronapandemie werd de uitgave in juni 2020 tijdelijk gepauzeerd.

Handiger formaat

“We gebruikten die pauze om samen met de kinderen uit de Kinderraad de Pretgazet grondig te evalueren en een vernieuwd concept
uit te denken. En het resultaat mag gezien worden, vertelt schepen van Jeugd Tineke Van Britsom (N-VA). “Een Pretgazet voor en door kinderen, een handiger formaat en een nieuwe frisse lay-out.”

Blader je door de Pretgazet, dan ontdek je het aanbod vanuit de gemeente voor kinderen, maar ook nieuwe rubrieken zoals Het favoriete plekje van…, MC Award, Op stap met…, Vraag het aan…

Bedeling via de lagere scholen in Temse

De Pretgazet verschijnt vier keer per jaar en wordt verdeeld via de lagere scholen in Temse. Men kan een gratis exemplaar afhalen in de Bibliotheek, infobalie AC De Zaat en de Speel-o-theek. Krijg je graag een exemplaar in de brievenbus? Dat kan door je naam en adres te sturen naar pretgazet@temse.be.

Pretcamionet in een nieuw kleedje

Er rijdt tegenwoordig ook een gloednieuwe Pretcamionet door de straten van Temse. De Pretcamionet is een mobiel speelplein dat in de schoolvakantie extra pret brengt op verschillende speelpleintjes in onze gemeente. De leuke figuurtjes uit de Pretgazet vind je terug op de Pretcamionet.

Ook de Pretcamionette zit in een nieuw kleedje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *