Lieve Truyman wil ondervoorzitter van N-VA worden

TEMSE – Eerste schepen Lieve Truyman (41) is kandidaat om Valerie Van Peel op te volgen als ondervoorzitter van N-VA. Truyman zetelt als sinds 2014 in de nationale partijraad. Haar enige tegenkandidate is Vlaams parlementslid Maaike De Vrees (38) uit Brugge.

Valerie Van Peel kondigde drie maanden geleden onverwacht haar afscheid aan. Nu zijn er twee kandidaten om haar taak over te nemen waaronder dus ook Lieve Truyman. De 250 leden van de partijraad beslissen zaterdag.

Lieve Truyman

“Ik ben al sinds 2014 lid van de partijraad en kan terugvallen op een behoorlijk netwerk”, zegt Truyman. Dat ze geen nationaal mandaat heeft, is volgens haar dan ook geen belemmering. “Politiek wordt op verschillende niveaus bedreven en een lokaal sta je dicht bij de mensen. Ik heb me kandidaat gesteld uit passie voor de partij en we zien wel wat het wordt. Het is niet zoals bij een verkiezingscampagne. Mocht ik de functie mogen bekleden, ga ik het alleszins zeker kunnen combineren met mijn huidige job als schepen.”

Truyman werd in 2012 schepen van Temse, toen nog in combinatie met een job bij een bank.

Enkele jaren later koos ze resoluut voor een volledige carrière in de politiek.

“Als schepen heb je een grote verantwoordelijkheid naar de bevolking. Wanneer je je ergens voor engageert, moet je er maximaal voor gaan en dan moet je keuzes maken”, zegt Truyman. “Het bestuur van gemeenten en steden wordt met de jaren ook complexer. Er komt een brede waaier aan taken bij kijken en vooral veel wetgeving”, klinkt het.

Als ze het ondervoorzitterschap krijgt aangeboden, blijft ze ook schepen in Temse.

“Ik zie niet in waarom die twee niet te combineren zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *