Heel veel belangstelling voor opendeur brandweer

TEMSE – De opendeurdag van brandweerpost Temse was een groot succes. Zowat 2000 bezoekers bezochten de infostandjes, keken zich de ogen uit tijdens de diverse demo’s en genoten van een drankje in de kazerne. Er waren ook heel wat activiteiten voor de kinderen.

Door diverse redenen waaronder de coronapandemie was het zeven jaar geleden dat er nog eens een opendeur georganiseerd kon worden in post Temse. Sinds 2015 is brandweer Temse een deel de Hulpverleningszone Waasland. deze zone verenigt de brandweer- en ambulanceposten Beveren, Kieldrecht, Kruibeke, Melsele, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster.

Postoverste van Temse is kapitein Bob De Ryck. Hij was bijzonder tevreden over het verloop en het bezoekersaantal van de opendeur.

“Onze opendeurdag is heel goed verlopen. Ondanks er niet al te veel publiciteit rond gevoerd was hadden we constant veel bezoekers”, stelt Bob De Ryck. “We hebben superveel volk over de vloer gehad. Ik heb niks anders gehoord dan lof van de mensen op alle vlakken zowel over de demo’s als de organisatie.”

“Ik mag toch wel stellen dat we een schoolvoorbeeld zijn voor de anderen. Op een bepaald moment stonden er zowat 250 geïnteresseerden te kijken naar één van de demo’s. Over de ganse dag bekeken zijn er, van bij de opening om 10 uur tot het einde om 17 uur, toch wel een 2000 mensen gepasseerd op onze brandweersite. En ook onze barbecue ’s avonds kon met 180 inschrijvingen op veel belangstelling rekenen.”

Meer foto’s, klik hier
Filmpjes volgen binnenkort…

Ook voor de demo’s was er heel wat belangstelling.
Er waren ook heel wat activiteiten voor kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *