Burgerbeweging ‘Haal de Lijn over de Brug’ voert actie

TEMSE – De mobiliteitsbeweging ‘Haal De Lijn over de Brug’ voert op woensdag 23 maart actie rond de uitwerking van de basisbereikbaarheid voor Temse en Kruibeke. Het gemeentebestuur van Temse en de Vervoerregio Waasland blijven doof voor de argumenten van de burgerbeweging.

“De Vervoerregio Waasland én gemeente Temse hebben te weinig aandacht voor de mobiliteit van grote groepen burgers die behoefte hebben aan betrouwbaar, efficiënt openbaar en betaalbaar vervoer (ov)”, klinkt het bij Dirk Smet en Herman De Cock. “Vervoersarmoede loert achter de hoek. Het ‘vervoer op maat’ zou via een belsysteem alles moeten oplossen, maar daar zijn onvoldoende middelen voor.”

Verkeerde cijfers

“Voorts is er géén aandacht voor de modal shift, zoals vermeld in het decreet. Er wordt dus niet gestreefd naar een OV dat een alternatief biedt voor de auto. Zo is een trein om het half uur op de spoorlijn Mechelen – Sint-Niklaas is een dwingende voorwaarde voor een wervend ov-net. Zeker gezien de nog toenemende drukte op de parallelle N16. De bus moet in de stations naadloos aansluiten op de trein en omgekeerd.”

“Bij de uitwerking van het vervoersmodel werden de verkeerde cijfers (intrinsiek potentieel) gehanteerd”, stelt men bij de Burgerbeweging. “Dat kunnen we aantonen met officiële parameters (overheid e.a.). Al meer dan een jaar vragen we tevergeefs ons deze cijfers te verstrekken (tot op lokaal niveau) zodat we de vergelijking met onze bevindingen kunnen maken. De burgers hebben recht op deze informatie. Waar is de openbaarheid van bestuur?”

‘Haal De Lijn over de Brug’ organiseert daarom een symbolische actie bij het AC De Zaat (Temse) op woensdag 23 maart 2022 om 13.30 u. Aan het gemeentebestuur wordt een bezwaarschrift overhandigd.

Op 23 maart wordt om 15.20 u in Sint-Niklaas (groep komt aan met bus uit TEMSE om 15.05u); een gelijkaardig bezwaarschrift in het stadhuis Sint-Niklaas overhandigd aan de voorzitter van Vervoerregio Waasland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *