Carnavalisten konden zich eindelijk nog eens uitleven

TEMSE – Het voorbije weekend vierde Temse carnaval. De 45ste editie was er wel eentje met een beknopt programma. Maar dat weerhield de carnavalisten er niet van om zaterdag tijdens de kroegentocht, en zondag tijdens een carnavalsfuif in de kantine van het voetbalstadion van Temse, stevig uit de bol te gaan.

Donderdag en vrijdag gingen een aantal delegaties van het carnavalscomité op bezoek bij de centrumscholen en op Velle. Zo konden de kleuters en lagere schoolleerlingen zich ook nog eens in carnavalssfeer dompelen.

Zaterdagavond was er een kroegentocht en rondgang met de prins en haar gevolg, die begon en eindigde in het lokaal van Lili I, taverne De Gulden Cop. Om middernacht werd daar de Gouden Azijnzeker uitgereikt aan de mooiste carnavalist van de avond.

Kurt Smet en Gunther Heirwegh van carnavalsvereniging Nabokudonosor uit Bazel gingen met de pluimen en de Azijnzeker aan de haal voor hun roulette-outfit.

Zelfs carnavalisten uit Limburg en Luik

“Ik hoop dat we volgend jaar opnieuw een volwaardige editie van ons carnaval kunnen beleven mét een stoet”, klonk het bij Liliane Wauters, die door de pandemie al twee jaar de scepter zwaait over Temse. Daarna gingen de fuifnummers nog een lange nacht in.

Zondagnamiddag dan mocht Prins Lili I de aftrap geven van de voetbalwedstrijd van SV Blauw-Wit Temse en was er een afsluitende carnavalsfuif in de Club 45, met DJ Tommyboy, in het Fernand Schuermanstadion.

“Het was gewoon fantastisch voor ons na twee jaar niks te hebben, konden we ons terug uitleven met de sfeer uit pré-coronatijden”, aldus Silvain Schvartz. “Ook de opkomst was talrijk. Op vrijdag hadden we met onze fuif ook mensen over de vloer gekregen vanuit Limburg en zelfs uit Luik.”

“Carnavalisten uit Zottegem, Baasrode en Belsele waren zaterdag van de partij voor onze kroegentocht die we mochten afsluiten in de vroege uurtjes. Hier en daar waren toch traantjes die ze te voorschijn kwamen door de positieve reacties van mensen aan ons. En zeker tijdens het lied ‘Carnavalist tot in de Kist’….hét lied van de carnavalisten.”

Meer foto’s, kroegentocht, klik hier
Meer foto’s, fuif Club 45, klik hier

Heel wat volk voor de kroegentocht zaterdagavond in de Gulden Cop
Gunther Heirwegh en Kurt Smet wonnen de Gouden Azijnzeker voor mooiste outfit van de avond
Zondagavond was er een carnavalsfuif in de kantine van SV Blauw-Wit, Club 45

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *