Pladejoer introduceert nieuw eetconcept in Temse

Logo van de zaak is ode aan vader van mede-zaakvoerder Lucy Dieleman

TEMSE – Vanaf heden kan men aan de Markt 28 terecht in restaurant ‘Pladejoer‘. Vrijdagmorgen 4 maart opende burgemeester Luc de Ryck officieel de deuren van de vernieuwde horecazaak. Het zogenaamde dagschotelrestaurant komt in de plaats van Oosters restaurant de Sampan.

“We zijn deze week 12 jaar open en doordat één van onze koks van de Sampan met pensioen ging besloten we met de zaak een andere weg in te slaan”, vertellen zaakvoerders Tony Nai en Lucy Dieleman. “Het wordt eigenlijk wat veel om dit door één kok te laten doen. Daarbij is het niet makkelijk om een nieuwe Chinese kok aan te trekken. Daarom kwamen we op het idee om die nieuwe concept te introduceren in Temse.

Meteen kreeg het voormalige oosterse restaurant ook een nieuwe naam.

In Pladejoer kan men voortaan elke werkdag van 11 tot 20 uur doorlopend, op vrijdag van 9 tot 15 uur, terecht voor dagschotels. Daarbij kan men kiezen tussen drie soorten vlees – of visgerechten, drie soorten groenten en drie soorten aardappelgerechten voor de prijs van 13 euro. Bijkomend kan men ook een keuze maken tussen twee soorten soep voor een meerprijs van drie euro. Indien men dit wenst kan men ook genieten van een dessert.

Wie liever enkel soep eet kan dit a volonté voor de prijs van 6 euro.

Nieuw concept

’s namiddags ontpopt de zaak zich tot koffiehuis/tearoom.

“Wie zin heeft in een ijsje, pannekoeken, een stukje taart of een wafel kan inderdaad ook terecht in onze vernieuwde zaak”, klinkt het.
Uiteraard kan men ook genieten van enkel een drankje.”

Het idee om met dit concept uit te pakken in Temse komt van Lucy Dieleman en Bianca Guiso.
Bianca wordt meteen ook het gezicht van de zaak.

“Momenteel kan men in Temse, vooral ’s avonds, nergens terecht voor een dagschotel. Als men dit al aanbiedt is dit enkel ’s middags”, stelt Lucy Dieleman. “Daarom kan men bij ons doorlopend terecht om te eten, van maandag tot vrijdag. Zo kan de werkende mens na het werk ’s avonds ook een dagschotel komen eten.”

“Men moet dan geen boodschappen doen, en men heeft geen afwas”, glundert Bianca Guiso. “Wij zorgen ervoor dat de innerlijke mens versterkt wordt zonder al teveel moeite te moeten doen.”

Naast het dagschotelrestaurant blijft tijdens de weekends de take away service van de Sampan doorlopen.

Eerbetoon

“Onze take away van de Sampan loopt heel vlot,daarom blijven we dit aanbieden tijdens de weekendavonden zowel op vrijdag, zaterdag als zondag telkens van 17 tot 21 uur. Bestellingen daarvoor krijgen we bij voorkeur online via onze website. Maar uiteraard is ook telefonisch bestellen tijdens de openingsuren een mogelijkheid.”

Het logo van ‘Pladejoer’is een varken uitgedost als chef-kok.

Het logo is een eerbetoon aan Frans Dieleman de vader van Lucy

“En daar zit een verhaal achter”, vertelt Dieleman. “Ik ben oorspronkelijk afkomstig uit Grembergen, bij Dendermonde en mijn vader was een varkenskweker. Hij had een groot vakensbedrijf met 5400 dieren, ik ben dus als het ware grootgebracht tussen de varkens. Die beesten waren zijn lang leven en hij heeft gewerkt tot hij een eind in de tachtig was. Daarom is het logo van Pladejoer een eerbetoon aan mijn vader die enkele jaren geleden overleed. Zelfs de peper – en zoutvaatjes zijn een ode aan hem.”

Pladejoer Maandag- Donderdag 11 tot 20 uur doorlopend
Vrijdag 9 – 15 uur.

Reserveren om te eten is niet verplicht maar aangeraden via 0489 87 83 46
De Sampan take away service: https://afhaal.desampan.be/ of 03 711 29 88 (tijdens de openingsuren)

vlnr.: Bianca Guiso, Lucy Dieleman en Tony Nai

Een gedachte over “Pladejoer introduceert nieuw eetconcept in Temse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *