Lokaal Bestuur Temse helpt mee bij zoektocht crisisopvang voor Oekraïense vluchtelingen

TEMSE – Ook het gemeentebestuur wil helpen met het zoeken naar opvang voor Oekraïense vluchtelingen. de coördinatie verloopt via de Federale overheid.

De oorlog in Oekraïne leidt tot een grote vluchtelingenstroom. De eerste vluchtelingen zijn ondertussen aangekomen in België.

“Temse wil een gastvrije gemeente zijn en de inwoners kunnen daarbij helpen. Dit door crisisopvang aan te bieden”, stelt burgemeester Luc De Ryck. “De Federale overheid zorgt voor de coördinatie en screening van de vluchtelingen. Er is op dit moment weinig verdere info over bijvoorbeeld de periode of duurtijd van de opvang.”

Solidariteit

Alle gegevens worden door het Lokaal Bestuur verzameld en aan de Federale overheid bezorgd.

“Van zodra er nood is aan crisisopvang contacteert de Federale overheid het Lokaal Bestuur dat dan contact opneemt met het gastgezin. We willen iedereen alvast bedanken voor de solidariteit”, klinkt het bij de burgemeester.

Het Lokaal Bestuur Temse is aanspreekpunt voor wie zich wil registreren. Heb je plek vrij en ben je bereid om mensen op te vangen? Registreer je dan via deze link: https://forms.office.com/r/6GMBRnRiAC

De gemeente bekijkt ook welke gemeentelijke locaties als opvangplaats kunnen dienen.

foto:(C) Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *