Werken voor tijdelijke doorsteek van dijk potpolder Tielrode om regenwater af te voeren

TIELRODE – Maandag 13 september starten grote riolerings- en afkoppelingswerken in Tielrode. In een eerste fase moet een doorsteek gemaakt worden door de dijk van de potpolder voor de afvoer van het regenwater.

Het regenwater van Tielrode zal in de toekomst afgevoerd worden via de waterlopen van de potpolder. Hiervoor moet er een doorvoer gemaakt worden in de bestaande dijk. Om Tielrode te beschermen tegen overstroming wordt er een tijdelijke dijk aangelegd, die over de bestaande weg loopt. Voor het verkeer kan de bres passeren via rijplaten rond de nieuwe dijk.

De Reekstraat wordt vanaf maandag 13 september een werfzone, en de doorgang gaat moeilijk zijn. Toegang tot de velden is voorzien via het jaagpad langs industriezone de Zaat. Dit zal zo zijn tot midden november. “

“Aan landbouwvoertuigen zal gevraagd worden om hun snelheid aan te passen”, zegt schepen Hugo Maes (CD&V), “En aan fietsers zullen we vragen om rekening te houden met de landbouwvoertuigen. Er zal extra gewezen worden op het feit dat het bijna onmogelijk is om met een geladen landbouwvoertuig te stoppen op de steile talud.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *