Aanvraag voor realisatie van 20 appartementen op terrein van voormalige feestzaal

TEMSE – Momenteel loopt er een aanvraag voor de realisatie van twintig appartementen met ondergrondse garages aan de Krijgsbaan 185.
Het bestaand gebouw dat afgebroken wordt deed jarenlang dienst als feestzaal.

De gemeente wil dat het project, op het terrein van de voormalige feestsalons Va Bogaert, terug diep op het perceel in te planten, conform bestaande bebouwing en de naastliggende buren.

“Het project is iets grootschaliger dan de onmiddellijke omgeving, maar bevindt zich in de kleinstedelijke zone”, aldus Bjorn Ceulemans van CB Invest. “Meer naar het centrum verdicht de bebouwing vrij snel. De twee naastliggende percelen aan de rechterzijde hebben ook een grote breedte aan de straat, op termijn zijn projecten hier ook niet denkbeeldig. Deze zouden dan ook verspringend tegenover de
gewestweg langzaam naar voor kunnen komen en aansluiting vinden met de bebouwing meer naar het centrum.

In het voorontwerp dat met de bevoegde gemeentelijke diensten werd besproken, werd bewust niet gekozen voor twee bouwlagen en schuin dak,
maar wel voor twee bouwlagen en een teruggetrokken derde bouwlaag.

“Aan de rechterzijde van het bestaand gebouw bevindt zich er heel wat groen rondom de beek dat bewaard blijft of dat bij de buur staat.
De naaldbomen vooraan worden geveld. De mooie beuken en eik achteraan rechts worden behouden, de kelder wordt er rond gebouwd. Aan de linkerzijde staan er nog een mooie hazelaar en berk, ook deze worden behouden. Alle bomen in de achtergelegen zone blijven behouden. Behalve de opkuis van deze licht verwilderde zone, wordt hier niets gewijzigd.”

Het project omvat naast de 20 appartementen, een ondergrondse garage en fietsbergingen.

Het gebouw dat dienst deed als feestzaal staat al jaren leeg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *