Zanger Gabriello (57) onverwacht overleden: zijn laatste single ‘Jessie’ is postuum eerbetoon

TEMSE/DE HAAN – De zanger Gabriello afkomstig uit Temse is in juli onverwacht overleden. Jessie is de laatste single die hij begin juli maakte. In samenspraak met zijn levenspartner wordt het nummer nu uitgebracht als hommage.

Dinsdag 6 juli 2021 moest de dag worden waarop de immer sympathieke en goedlachse zanger Gabriello de promotieregisters voor zijn nieuwe single ‘Jessie’ helemaal zou opentrekken.

Het lot besliste er echter anders over. Gabriello overleed onverwacht op 57-jarige leeftijd in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 juli in Klemskerke, deelgemeente van De Haan, waar hij al enkele jaren woonde. Gabriello was enorm enthousiast over zijn nieuwe single en de bijhorende clip, die hij een week voor zijn betreurde heengaan nog opnam op en aan het strand van Cadzand. Hij kon dan ook niet wachten om het nummer en de clip te delen met iedereen. Dit wordt nu in zijn naam gedaan als ultiem eerbetoon aan de zanger.

“Mijn partner was zo enthousiast over dit nummer en de bijhorende clip. Hij kon niet wachten om ‘Jessie’ te delen met iedereen. Het biedt me troost dat we dit nog kunnen doen voor hem”, aldus levenspartner Conny.

Wereldrecord

Geboren en getogen Temsenaar Gaby Peerens had reeds op jonge leeftijd aanleg voor muziek. Hij begon als 15-jarige DJ bij verschillende vrije radio ’s in het Waasland. In 1990 pakte hij het wereldrecord ‘langste DJ-set ter wereld’. Hij stond 21 dagen achter de draaitafel met slechts enkele momenten rust per dag. Dat record werd officieel bevestigd door Guinness World Records en kon zelfs rekenen op nationale persaandacht.

Iets later kwam hij in contact met Luc Smets (The Pebbles, Dream Express), die samen met hem de single ‘Mandy’ opnam, een Nederlandstalige vertaling van de gelijknamige Barry Manilow-klassieker. Aangezien Gabriello een tijdje in de Dominicaanse Republiek woonde, groeide zijn liefde voor de Spaanse taal. Zijn eerste Spaanstalige single was ‘Cubanita’ en al snel volgde een eerste album.

Nieuw album

Hij nam in de loop der jaren ook enkele Nederlandstalige albums met radiovriendelijke nummers op. Gabriello organiseerde meermaals een tour met een live band langs verschillende culturele centra doorheen Vlaanderen. Dat vond hij steeds een geweldige ervaring. Naast zijn solocarrière werkte hij ook mee aan de producties van concerten als ‘Night Of The Proms’ en ‘Star Wars in concert’.

Gabriello was dus een bezige bij. Er stonden ook heel wat optredens gepland de komende maanden. Daarnaast werkte hij ook aan een nieuw album. Dat album zou uitkomen in het voorjaar van 2022. Het heeft helaas niet mogen zijn, maar met de single ‘Jessie’ laat Gabriello ons toch nog een laatste pareltje na.

‘Jessie’ van Gabriello is HIER beschikbaar op alle grote download- en streamingplatformen.

De hoes van de nieuwe singel van Gabriello die postuum wordt uitgebracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *