Mondmaskerplicht tijdens wekelijkse markt blijft voorlopig van kracht

Verplichting is Federale regelgeving

TEMSE – Het schepencollege besliste recent, door de positieve trent in de coronacijfers, dat de gemeentelijke coronaregels worden opgeheven. Een mondmasker blijft evenwel verplicht tijdens de wekelijke markt. Een vraag die heel wat inwoners zich stelden.

“Wat betreft de mondmaskerplicht op de wekelijkse markt, kermissen en dergelijke, die blijft verplicht”
Waarnemend burgemeester Lieve Truyman

Door het opheffen van de twee burgemeestersbesluiten inzake corona, van juli 2020 en maart 2021, betekent dit dat er in onze gemeente géén bijkomende lokale coronamaatregelen meer van kracht zijn.

“In het belang van ieders gezondheid blijft het dragen van een mondmasker in gemeentelijke gebouwen verplicht”, klinkt het. “Uiteraard moeten wel de Federale maatregelen gevolgd blijven worden.”

Eén van die Federale maatregelen is het dragen van een mondmasker tijdens de wekelijkse markt.

Bij afwezigheid van burgemeester Luc De Ryck (CD&V) schepte waarnemend burgemeester Lieve Truyman (N-VA) hierover duidelijkheid.

“Wat betreft de mondmaskerplicht op de wekelijkse markt, kermissen en dergelijke, dat is federale regelgeving en blijft dit dus nog verplicht”, stelt Truyman.

Recyclageparken

Vanaf heden zijn mondmaskers wel niet meer verplicht op de recyclageparken van Miwa

“De coronacijfers gaan verder de goede richting uit”, klinkt het bij Miwa “De provinciegouverneur besliste daarom dat het niet langer verplicht is om als parkwachter of bezoeker een mondmasker op de recyclageparken te dragen. Kan er geen voldoende afstand van 1,5 meter gehouden worden, Dan raden we wel aan om het mondmasker te dragen.”

Een mondmasker blijft voorlopig verplicht tijdens de wekelijkse markt. (foto archief 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *