Fietsdeelpunt Blue-Bike aan station operationeel

TEMSE – Aan het station opende Blue-Bike vrijdagochtend een nieuw fietspunt. In een eerste fase zullen er acht fietsen ter beschikking zijn. Als het fietsdeelpunt een succes blijkt kan dit aantal uitgebreid worden.

De fietsen zijn van een nieuwe generatie met een slim slot dat ook met een app te openen is.

Het fietsdeelsysteem van Blue-Bike is actief aan NMBS-stations, haltes van De Lijn en randparkings. In het kader van het nieuwe decreet basisbereikbaarheid dat begin volgend jaar wordt uitgerold, is Blue-bike aan een inhaalbeweging bezig. “Begin dit jaar hadden we 68 locaties en deze zomer zullen we de kaap van 100 bereiken”, aldus Bram Dousselaere, directeur van Blue-mobility.

De acht deelfietsen die in Temse ter beschikking zijn, zijn uitgerust met een elektronisch slot.

Lokaal geproduceerd

Het fietsdeelpunt van Bue-Bike is operationeel

“In de beginperiode werd er gewerkt met sleutelkasten maar deze nieuwe generatie fietsen heeft een slim slot dat met een abonnementskaart of een app op de smartphone geopend kan worden”, klinkt het bij Dousselaere. “De fietsen zijn lokaal geproduceerd bij fabrikant Oxford in Sint-Niklaas. Het maatwerkbedrijf Den Azalee staat in voor het onderhoud. wie onderweg pech heeft, kan via onze partner Ethias altijd bijstand vragen.”

Een abonnement afsluiten kost jaarlijks 12 euro. Abbonnementshouders betalen 1,15 euro per 24 uur. Voor een losse rit is dat 4 euro voor een hele dag.

Trein of bus combineren met fiets

“De fietsen moeten wel altijd teruggebracht worden naar de locatie waar de fiets gedeeld werd. Men kan de fietsen ook achterlaten in een ander Blue-Bike verdeelpunt maar dan moeten we een meerprijs aanrekenen omdat we dan zelf transport moeten voorzien om de fiets naar de oorspronkelijke lokatie terug te brengen”, stelt Dousselaere.”

“We mikken enerzijds op mensen die de trein of bus combineren met de fiets voor de laatste kilometers naar bijvoorbeeld één van onze bedrijvenzones en anderzijds ook op toeristen die onze gemeente per fiets willen verkennen”,stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) mocht het fietsverdeelpunt officieel openen in het bijzijn van directeur Blue-mobility Bram Dousselaere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *